ברשימת מוצרי החובה בכל בית ממוצע תוכלו למצוא: ביצים, מוצרי חלב, ירקות ופירות – אלו גם הראשונים שדורשים מילוי מחדש על בסיס חצי שבועי, בייחוד בימים אלה.
אחד המוצרים שנכנסו לרשימת הטופ פייב במקרר הוא ללא ספק היוגורט. אם בעבר הוא היה שייך לנחלתם של "זוללי המוזלי והגרנולה", היום העולם כבר למד להפנים את יתרונותיו המופלאים, ואת העובדה כי ניתן לשלב אותו כמעט בכל מנה לאורך כל שעות היום: מאפיית לחמים ועד קציצות עדשים.
אז איך הכי נכון לשלב יוגורט בתזונה היום יומית? אספנו עבורכם 7 מתכונים קלים להפליא עם יוגורט שמבטיחים טעם קליל, מזין ועשיר. שנתחיל?
סלט ברוקולי טרי וקשיו
אמרנו קל, נכון? אז שימו לב לשוס הבא: ברוקולי אוכלים טרי וחי, בלי לבשל או לאדות. נשמע מוזר? חכו איתנו רגע. קחו את הברוקולי המזין להפליא, קצצו אותו או הכניסו אותו למעבד מזון וקיבלתם תוספת מושלמת לשאר המרכיבים: בצל סגול, פלפל חריף וקשיו, הו קשיו. מה שבאמת מעניק את הטאץ' העשיר הוא הרוטב הבלתי שגרתי: יוגורט BIO טבעי, מיץ לימון ואבקת קארי. אל תרימו גבה, לכו לקצוץ ברוקולי במקום. לא תתחרטו.
לחם בריאות יווני
אז עכשיו שגם יוון נהפכה למדינה אדומה, נותר לנו רק להביא את יוון למטבח הפרטי שלנו. ובינינו, גם אחרי הקורונה הלחם הזה הוא הקבוע שלנו - בלי שמרים ובלי התפחה. הלחם מבוסס על קמח כמובן, חלב ויוגורט יווני. מערבבים הכל, מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים כשעה. כבר אמרנו שזה מעדן שלא דורש התפחה? כי אותנו זה מרשים במיוחד כשאנחנו רעבים.
מק אנד צ'יז
לא רק לילדים אמריקאיים, אם כי לכל העולם. מדובר בשילוב שילדים אוהבים במיוחד: פסטה וגבינה מוקרמת. טוב, על מי אנחנו עובדים? גם אנחנו מסוגלים לחסל תבנית כזו בלי למצמץ. כל מה שנשאר עכשיו זה להתארגן על תבנית גדולה ומפנקת כדי שכולם יוכלו ליהנות מהמנה הטעימה הזו. המנה מתבססת על פסטה עם פירורי לחם, רוטב בשמל אגדי ויוגורט בסגנון יווני קרמי ועשיר בעל מרקם מפנק שבדיוק מתאים למנה. תהיו בטוחים שהתבנית תחזור מצוחצחת הביתה.
לחם שום
מוזמנים לפיקניק עם החברים? אז הלחם שום הזה כנראה לא ייתן לכם בכלל לצאת מפתח הבית. מדובר בנשנוש קבוצתי אידיאלי שעשוי מבצק יוגורט עם מרקם מושלם. המנה כן דורשת זמן התפחה ומיומנות קלה של עבודה על בצקים – אבל אם יש לכם רצון, אתם חייבים לנסות את זה לפחות פעם אחת בחיים. אחר כך כבר תתמכרו.
קציצות עדשים חריפות עם יוגורט
אם אתם במצב רוח של מנה משביעה עם קטניות עשירות בסיבים תזונתיים וחלבון, יש לנו אחת מעולה בשבילכם. היא חריפה ולוהטת (כמובן שאתם יכולים למנן את הפלפל הירוק החריף לפי יכולות החריף שלכם), קלילה להכנה ובעלת טאץ' יווני מנצח – בזכות היוגורט בסגנון היווני שמוגש מעל הקציצות.
עוגת יוגורט תפוז
עונת התפוזים מתחילה וכל מה שאנחנו רוצים זו נחמה מתוקה, ולא פחות חשוב, מהירה. מדובר בעוגה בחושה וקלילה שמורכבת בעיקר מיוגורט, מיץ וקליפת תפוז, אבל חכו כי יש הפתעה בפרוסטינג, אותו ציפוי לבן ומתקתק שמקשט את העוגה. על הפרוסטינג אמונים היוגורט ואבקת הסוכר ומוטב שתאמצו טיפ זה, מוקדם ככל האפשר.
פורטוקלופיטה (נסו להגיד את זה שלוש פעמים רצוף)
פורטוקלופיטה היא עוגת פילו עם יוגורט בסירופ הדרים, אבל אנחנו מעדיפים את הגרסה המתנגנת על הלשון שהיא משמיעה כשאומרים "פורטוקלופיטה". מה שממש מגניב במנה היוונית הזאת היא שהיא מושתתת על יוגורט בסגנון יווני וביצים. העבודה על המתכון מהירה ופשוטה וכוללת ערבוב של כל המוצרים ועלי פילו קרועים, שביחד יוצרים: פורטו (תפוז ביוונית) ופיטה (מאפה), וזה פשוט מצוין.