בואו נדבר רגע על אחת הבעיות המוכרות אצל רוב בני האדם: הצורך לנשנש. ובכן, כדי להפוך את העסק הזה למזין יותר, ארגנו עבורכם כמה הצעות לנשנושים שיסגרו לכם פינה חמה בלב ובעיקר בבטן, כאלה שיעזרו לכם לשמור על אורח חיים נכון ומאוזן. מוכנים? הנה הרשימה המלאה:

אגוזי מלך: עד חצי המלכות: אגוזי מלך

סמכו עלינו - לא סתם הם מכונים כך: אגוזי המלך עשירים מאוד בשומנים טובים, בנוגדי חמצון ובמינרליים. אפשר לשלב אותם ביוגורט, בסלטים או פשוט לאכול כנשנוש. אבל שימו לב: אף שמדובר בנשנוש מזין במיוחד, כדאי להביא בחשבון שהוא מכיל לא מעט קלוריות, ולכן מומלץ לצרוך מהם במתינות.

יוגורט: הנשנוש האולטימטיבי

יוגורט הוא אופציה מצוינת לנשנוש בכל ימות השנה. הוא מקור נהדר לסידן ולחלבון, והוא עשוי להחליף את תחושת הרעב המציקה בשובע, עם ערך מוסף. אפשר להוסיף ליוגורט פירות, גרנולה או כל תוספת שתרצו, או לחלופין פשוט לנסות את "יוגורט דנונה בסגנון יווני" החדש, עם 5.8% אחוזי שומן ופרי בתחתית. יאסו! 

יוגורט יווני (צילום: סטודיו גל בן זאב, סטיילינג נטשה חיימוביץ
)
צילום: סטודיו גל בן זאב, סטיילינג נטשה חיימוביץ

תמרים: אנרגיה זמינה ברגע

גם מתוק וגם מזין? תמר הוא ההוכחה שיש דבר כזה: הוא מלא בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ובמינרלים, והוא מספק לגוף אנרגיה זמינה שנדרשת בעיקר לפני פעילות גופנית. לשדרוג, תוכלו להחביא בתוך התמר אגוז מלך (זוכרים? גם הוא נכלל כאמור ברשימה שלנו), והנה קיבלתם חטיף נפלא מהטבע.

תמרים (צילום: shutterstock By SMarina)
תמרים | צילום: shutterstock By SMarina

דייסת קוואקר: המנחמת הרשמית של החורף

היא מחממת את הלב ואת הנשמה, ומתאימה בייחוד ליום חורף סגרירי. מעבר לכך שהקוואקר יספק לכם סיבים תזונתיים, השילוב שלו עם חלב חם יספק לכם נשנוש חורפי קליל וטעים. תוכלו לשלב בדייסה פירות יער, אגוזים, קינמון או כל מה שעושה לכם טוב.

דייסת שיבולת שועל (צילום: virtu studio, shutterstock)
צילום: virtu studio, shutterstock

פופקורן: הוא דווקא כן דיאטטי

מופתעים? אז כן. פופקורן בהחלט נכלל ברשימת הנשנושים הטובים. כיף, נכון? הפופקורן מכיל סיבים תזונתיים ומינרלים וכשהוא יוצא ישר מהסיר הוא הכי טעים שיש.

אנו כמובן מתכוונים לפופקורן בהכנה ביתית, בשיטה הישנה והטובה (כלומר חימום גרעיני תירס בסיר), אשר תאפשר לכם לשלוט בכמות השמן והמלח וליהנות מנשנוש טעים. טיפ: כדי לצפות בתהליך ההכנה המקפיץ והמרתק כדאי להשתמש בסיר עם מכסה שקוף, תהנו!

פופקורן (צילום: Oxana Denezhkina, Shutterstock)
פופקורן | צילום: Oxana Denezhkina, Shutterstock

אדממה (פולי סויה): תמיד טוב להחזיק שקית במקפיא

פולי הסויה, או כפי שהם מכונים "אדממה", הם נשנוש מצוין לשעת ערב מאוחרת. להכנה מהירה תמיד אפשר לשלוף שקית קפואה של אדממה ולבשל קלות עד לריכוך, פשוט ונוח. תוספת של מעט מלח גס ולימון – ואתם מסודרים. פולי האדממה מכילים חלבון איכותי וגם סיבים תזונתיים.

חומוס עם בשר (צילום: עז תלם)
צילום: עז תלם

קולרבי: לא מה שחשבתם

למרות יחסי הציבור המועטים להם זכה הקולרבי, למעשה מדובר בירק מזין ביותר, שכיף לנשנש בכל מצב. הוא מכיל ויטמינים ומינרליים רבים ולעומת זאת – מעט מאוד קלוריות. המלצה שלנו: קלפו את הקולרבי, חתכו אותו לפרוסות ואותן חתכו לאצבעות. פזרו מעליהן מעט מיץ לימון וקצח והנה לכם נשנוש חמצמץ, פריך ומזין.

לעוד טיפים על תזונה נכונה ואורח חיים בריא היכנסו למתחם >>

למידע נוסף על פלא היוגורט >>

למעבר לאתר דנונה >>