בשנים האחרונות אנחנו רואים יותר ויותר סוגי יוגורטים על המדפים ברשתות המזון. הם מגיעים בכל הצבעים, הצורות והטעמים, ומהווים נשנוש אולטימטיבי, ומצרך שמשתלב נהדר כמעט בכל ארוחה. אך מעבר לכך, היוגורט הוא גם בעל כמה יתרונות בריאותיים משמעותיים:
מקל על תחושת הנפיחות בבטן
היוגורט נחשב לאחד המזונות העשירים ביותר בחיידקים פרוביוטיים, אותם "חיידקים טובים" שחיים במעיים שלנו. חלקם מסייעים בפירוק המזון שאנו אוכלים וחלקם מחזקים את המערכת החיסונית שלנו, ומונעים מחומרים מזיקים לחדור למעיים. כך הם גם תורמים לספיגת המזון בגוף, עשויים להפחית גזים ומורידים את תחושת הנפיחות.
במידה ואתם סובלים מכאבים או מאי נוחות כללית בבטן, רצוי שתקפידו על תזונה מסודרת, ותוודאו שאתם צורכים כמות מתאימה של סיבים תזונתיים (פירות וירקות, דגנים מלאים וקטניות), שתייה מרובה של מים וצריכה מספקת של חיידקים פרוביוטיים. שילוב של יוגורט בתזונה שלכם פעם או פעמיים ביום יאפשר אספקה קבועה של החיידקים הללו.
קל לעיכול ותורם לתחושת השובע
היוגורט מכיל מעט לקטוז באופן יחסי, כך שהוא עשוי להיות קל לעיכול אפילו לאנשים שרגישים למוצרי חלב. הודות לחיידקים הנמצאים בו וגם בזכות תהליכי העיבוד וההתססה שלו, שבמהלכם נשברים הקשרים של סוכר הלקטוז.
כמו כן, היוגורט סמיך יותר בהשוואה לחלב ועובר באיטיות במערכת העיכול, כך שהוא מגביר את תחושת השובע לאורך זמן.
תחושת נינוחות בבטן
לא נעים לדבר על זה, אבל עצירות היא כנראה הפרעת העיכול השכיחה ביותר שיש. צריכה קבועה של יוגורט המכיל חיידקים פרוביוטיים עשויה לסייע לגוף בעיכול המזון, מה שעשוי להקל ברמה מסויימת על עצירות ותחושת כבדות. למעשה, תוספת של פירות או מוצרים אחרים עם סיבים תזונתיים ליוגורט שלכם, תתרום גם היא למערכת העיכול שלכם.