יוגורט הוא אחד ממוצרי המזון הפופולריים ביותר ויש לזה סיבה ממש טובה. הוא בריא, נוח, מהיר, טעים וידידותי, מה שהופך אותו למאכל האולטימטיבי. ליוגורט יש הרבה מה להציע מעבר לנוחות פשוטה - הוא מכיל שפע של חומרים מזינים, וחיוניים לצמיחת העצם ולחיזוק הגוף. היוגורט מכיל סיבים וחיידקים מועילים שעוזרים לגוף "להתמודד" בקלות רבה יותר עם יתר המזונות שאתם מכניסים אליו.
היוגורט אמנם מגיע באריזה נוחה, אבל אל תצמצמו את האפשרויות שלכם, יש דרכים רבות לאכול אותו: יוגורט יכול להיות תחליף נהדר למוצרים עתירי קלוריות כמו שמנת או מיונז ולשמש כממרח או רוטב בארוחות שלכם – בלי להתפשר על הטעם או על המרקם. הנה כמה דרכים יצירתיות לשלב יוגורט בארוחה הבאה שלכם:
1. הפכו את היוגורט לפינוק של הבוקר: הוסיפו לו פירות טריים לפי העונה או פירות יבשים וזלפו מלמעלה דבש או סילאן לפי הטעם. אפשר להוסיף אגוזים, דגני בוקר, זרעי צ'יה ובעצם – מה לא. מעבר לארוחה המזינה שתקבלו והתחלה מצוינת ליום שלכם, אם תשקיעו עוד כמה דקות בעיצוב המנה – גם האינסטגרם שלכם לא יישאר אדיש.
2. בשייק פירות: הכינו את שייק הפירות שלכם על בסיס יוגורט ומים.
3. בסלט: שדרגו את הסלט שלכם בעזרת קצת יוגורט בשילוב עם טחינה, מיץ לימון ומלח פלפל. ניתן גם לעשות רוטב ללא טחינה על בסיס יוגורט, עם שמן זית ולימון, כשאפשר להוסיף גם שום כתוש וצמחי תבלין כמו פטרוזיליה או כוסברה. המטבל הזה משתלב נהדר גם לצד תפוחי אדמה או ירקות בתנור.
4. מאפים ופשטידות: אם בורכתם בכישרון אפייה תוכלו להכין מאפים, לחם, פשטידות ואפילו פיצות על בסיס יוגורט במקום שמנת או חלב. היוגורט מעדן מאוד את הטעם והופך את המרקם של המאפה לאוורירי וקליל יותר. תוכלו להגיש את המאפים לצד מטבל על בסיס יוגורט עם תבלינים כמו שום או זעתר.
5. בפנקייק: הוספת יוגורט לפנקייק תוסיף לו טקסטורה ורכות וגם ערכים תזונתיים מבורכים.
6. בעוגה: עוגת יוגורט טובה, אוורירית ומרעננת זה כל מה שצריך כדי להעביר את הדחף למתוק. מומלץ להוסיף יוגורט לעוגות "קלאסיות" כמו עוגת תפוזים או לעשות "חצי-חצי" בין הגבינה הלבנה ליוגורט בעוגת ביסקוויטים.
7. כנשנוש לאירוח: מזמינים חברים? הגישו ירקות חתוכים ומטבל יוגורט.
8. תוספת למרק חם: בתרבויות שונות ברחבי העולם (כמו רוסיה והודו) נוהגים להוסיף יוגורט קר למרק חם. המרקם המרענן עוזר להדגיש את טעמי המרק ולעזור להתמודד עם החום של המנה.
9. ארטיק בריא: נקבו את מכסה היוגורט בעזרת מקל ארטיק מעץ והקפיאו. ההקפאה לא פוגעת בערכים התזונתיים של היוגורט, אבל הופכת אותו לנשנוש אידיאלי לחודשי הקיץ החמים.