פרי: המתוק הבריא
תפוח או בננה למשל מכילים סוכר, אך בניגוד לשאר נשנושים מתוקים עתירי קלוריות, מדובר בסוכר טבעי המשולב עם הרבה סיבים, וויטמינים ומינרליים. בננה למשל תעניק אנרגיה ותסייע בריכוז, זאת כל עוד צורכים אותה במידה. מי שפחות מתחבר לבננה יכול לבחור באופציה של תמר אחד או שניים במקום.
לחם: כן, גלוטן בהחלט ישתלב נהדר עם הדיאטה שלכם
נכון שהיום טרנד ה"ללא גלוטן" תופס חלק משמעותי בדיאטות רבות, אבל למעשה גלוטן הוא בסך הכל חלבון. אם תבחרו בפרוסת לחם מחיטה מלאה מרוחה בגבינה רזה או חומוס כארוחת ביניים, תזכו בהמון סיבים, סידן וחלבון ואפילו תשבעו מזה. למי שאוהב לנשנש פרוסת עוגה עם הקפה, נמליץ להמיר אותה בפרוסת לחם מלא עם מעט ריבה ללא תוספת סוכר – בריא, מזין ולא פוגע בדיאטה.
יוגורט מלא בטוב: הבחירה האולטימטיבית
מעבר להרכבו המינרלי ולכמות החלבון שיש בו, תוכלו למצוא ביוגורט גם חיידקים פרוביוטים המסייעים למערכת העיכול, ולכן אין ספק שמדובר בארוחת הביניים האולטימטיבית. מה שנחמד בכל העניין הוא שבניגוד למאכלים אחרים שדורשים שטיפה או הכנה, במקרה הזה כל מה שנדרש זה לפתוח ולהתענג. מי שמחפש תוספת של מעט אנרגיה מתוקה זמינה, יכול להוסיף כפית סילאן או מייפל, ואם ממש מתחשק לכם לשדרג את המנה ולהרוויח עוד קצת בריאות על הדרך פשוט תוסיפו כמה חתיכות של פרי טרי. גם שייק עם יוגורט יכול להיות פתרון נהדר.
אדממה: נשנוש איכותי
מכירים את תנועת הנשנוש החביבה? כזאת שבאה לנו טוב באמצע יום עבודה מתיש למשל? כן, אנחנו כמובן מדברים על אפקט ה"יד – צלחת" שיכול להימשך עוד ועוד. אדממה, הוא נשנוש מהנה שגם מספק תעסוקה לידיים וגם מכיל שפע של חלבון. כוס אדממה תכיל כ-17 גרם חלבון, שזה המון!
4-5 אגוזים: מצוינים למי שמסתפק במועט
האופציה הבאה מומלצת רק לאנשים שיודעים לנשנש באופן מוגבל ביותר. אגוזים שונים כמו אגוזי מלך או פקאן למשל מכילים שומנים טובים שמשפרים את בריאות הלב והבריאות הכללית, ולעניינינו – תורמים מעט גם לתחושת שובע. עם זאת, כדאי לשים לב שאתם לא מתחילים לנשנש אגוזים ללא הגבלה, מאחר שבשורה תחתונה, מדובר בשומן ובהמון קלוריות.
*סייעה בהכנת הכתבה - רחל גרנות, יועצת תזונה.