הם יכולים לסייע לתפקוד המוח, לשפר את הזיכרון ואת יכולת הלמידה. יש בהם תרכובות שנקשרות לקולטני אוקסיטוצין בגוף – מה שעשוי לעזור לקידום טבעי של לידה. מינרלים, כמו זרחן, אשלגן, סידן ומגנזיום שקיימים בהם עוזרים לבריאות העצם ולמניעת אוסטאופורוזיס והרשימה עוד ארוכה.

אנחנו מדברים על תמרים כמובן. מעבר לשבחים שמגיעים להם על הערך התזונתי והיתרונות הבריאותיים שלהם, הם פשוט כל כך טעימים. שידכנו להם כמה מרכיבים חמוצים, מתוקים ומלוחים – ופייר, הכל יצא מושלם. נסו את זה בבית.


הבחירה האלגנטית: תמר גבינות צרפתיות, ענבים ופיסטוק

כולם מכירים את השילוב הקלאסי בין תמר לאגוז מלך. אבל השידוך בין תמר לגבינת קממבר עם אגוזים לא פחות מוצלח, בטח כשמוסיפים להם עוד כמה הפתעות. נשנוש התמרים הבא מלא בתחכום של טעמים ומרקמים ויכול להיות הבחירה המושלמת בפעם הבאה שאתם מכינים מגש אירוח ורוצים להרשים. גבינות שמנות, בשלות וחצי קשות כמו קממבר ורוקפור משתלבות נפלא עם המתיקות של התמרים. הגבינה הכחולה מביאה את החומציות העזה שלה והקממבר אגוזים מוסיפה חמאתיות ואת הבשרניות של אגוזי המלך. לתוספת רעננות וחמצמצות מוסיפים חתיכות של ענבים ירוקים ושבבי פיסטוקים לטאצ' של פריכות.

אופן ההכנה: 

1. חוצים תמרי מג'הול לאורכם ומסירים את הגלעין.  

2. לכל חצי תמר מוסיפים חתיכות גבינה כחולה ו/או קממבר.

3. פורסים מס' ענבים לאורכם לחתיכות קטנות ומוסיפים לחצאי התמרים.

4. קולפים מספר פיסטוקים, מרסקים אותם לשבבים (שימו לב שלא יהפכו לאבקה) ומוסיפים אותם לחצאי התמרים.

5. לקישוט (לא חובה) ניתן להוסיף גרגרי פנמה אדומים או פרי יער קטן אחר.

תמרים עם גבינה כחולה, ענבים ופיסטוק (צילום: חגית אורן)
תמרים עם גבינה כחולה, ענבים ופיסטוק | צילום: חגית אורן

הבחירה המרעננת: שייק בננה תמר עם טוויסט

שייק בננה תמר הוא אחד האהובים והטעימים ביותר שיש. אם מקפיאים בננה קלופה מראש, השייק מקבל מרקם וטעמים של מילקשייק קר בלי צורך בקוביות קרח. חוץ מזה, אם תמעיטו בהוספת נוזלים, השייק יהפוך לסמיך יותר ותוכלו לאכול אותו בכפית ממש כמו גלידה. עוד יתרון לשייק הבננה והתמר הוא שהוא ממלא מאוד, עשיר בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון ויכול להחליף ארוחת בוקר. למרות המתיקות הטבעית של התמרים והבננה, הרבה אנשים אוהבים להוסיף לשייק מרכיב נוסף להדגשת המתיקות כמו סירופ מייפל או סילאן ואפילו חמאת בוטנים (לתוספת מתוקה-מלוחה). למרות שכולם נהדרים אנחנו מציעים לכם לשדרג את השייק עם טחינה. מלבד המתיקות הטבעית הנהדרת שלה תקבלו תוספת של סידן וחלבון איכותי, והכל בכוס אחת.

 
אופן ההכנה: 

1. מגלענים 2-3 תמרי מג'הול ומכניסים לבלנדר.

2. מוסיפים בננה בשלה, קלופה וקפואה שחתכתם לחתיכות גדולות (מומלץ להקפיא את הבננה כשהיא כבר חתוכה לרבעים).

3. ממשיכים בהוספת 1-2 כפות טחינה גולמית.

4. בוחרים בתוספת הנוזל המועדפת עליכם: חלב, חלב צמחי (סויה, שקדים וכו') או מים. כמות הנוזל תלויה ברמת הסמיכות שאתם מעדיפים.

5. מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ואחיד ומוזגים את השייק לכוס גבוהה. 

שייק בננה תמר (צילום: חגית אורן)
שייק בננה, תמר וטחינה | צילום: חגית אורן

הבחירה המושחתת: ממתקי תמרים שילדים אוהבים

רוב הילדים אוהבים תמרים ונהנים מאוד מהמתיקות שלהם. הבעיה היא שאצל חלק מהם תמר איננו תחליף לממתק ואם מציעים להם אותו במקום קוביית שוקולד למשל, הם בדרך כלל יבחרו בשוקולד. אנחנו אומרים: חסל סדר בחירות. את היתרונות התזונתיים של התמר אפשר לקבל גם עם תוספת מתיקות קטנה ומגרה שתעזור לקטנטנים להתחבר לפרי. הצעת ההגשה הבאה היא ללא ספק מושחתת ותתאים לחבורה גדולה של ילדים עם תשוקה לסוכר ולחילופין למסיבה של אנשים בוגרים שמעריכים הגשה מקורית. תאמצו את הרעיונות שהכי מצאו חן בעיניכם ולכו בעקבות הדמיון.

אפשרויות הגשה לחצאי תמרי מג'הול מגולענים:

1. חצי תמר עם מרשמלו ספירלה.

2. חצי תמר עם ממרח שוקולד/קוביית שוקולד חלב ממוסת וגרעיני רימון.

3. חצי תמר עם קצפת וסוכריות צבעוניות.

4. חצי תמר עם ממרח שוקולד/קוביית שוקולד חלב ממוסת וסוכריות.

5. חצי תמר עם חמאת בוטנים ושבבי שוקולד.

6. חצי תמר עם ריבת חלב ושבבי שוקולד רובי.

7. חצי תמר עם מרציפן ושבבי שוקולד.

8. חצי תמר עם קצפת וריבה. 

9. חצי תמר עם חלווה ושבבי פיסטוק.

ממתקי תמרים (צילום: חגית אורן)
ממתקי תמרים | צילום: חגית אורן

הבחירה הספורטיבית: סלט פירות ותמרים עם יוגורט

כל מתאמן זקוק לחלבון ואנרגיה. את החלבון ניתן להשיג משפע היוגורטים עשירי החלבון שזמינים בשוק. את האנרגיה מומלץ לקבל מפירות טריים - שמלבד הסוכר הטבעי בהם, מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים. למה לכל אלו מומלץ להוסיף תמר? תמרים משביעים ומפחיתים תשוקה למתוק ואפילו מסייעים לתהליך הרזיה. וזה עוד מבלי שהזכרנו את התועלת שלהם לעיכול תקין, לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, ולמניעת לחץ דם גבוה. בקיצור, שלבו אותם לפני או אחרי אימון ותרגישו הרבה יותר טוב.

אופן ההכנה:

1. הרכיבו סלט מפירות חתוכים לבחירתכם בהתאם לזמינות העונה (מומלץ לא לקלוף פירות שניתן לאכול עם הקליפה).

2. הוסיפו לסלט חופן אגוזים, שקדים וצימוקים.

3. גלענו 3-4 תמרים והוסיפו לסלט (ניתן לפרוס לרבעים או לחתיכות קטנות).

4. שלבו את הסלט עם יוגורט עשיר בחלבון. בתיאבון ואימון נעים.

סלט פירות עם תמרים (צילום: חגית אורן)
סלט פירות עם תמרים | צילום: חגית אורן

הבחירה הקלאסית: תמר בנטורל

אחרי שהצענו לכם כמה דרכים מעולות לצריכת תמרים, חשוב לנו להגיד שאין כמו הגרסה הטבעית: תמר בלי כלום לצד כוס תה. בינינו, מי צריך יותר מזה?! טיפ קטן מאיתנו לקראת ראש השנה הוא להגיש לשולחן צלחת מלאה בתמרים מתוקים ולקשט אותה בגרגרי רימון ועלי נענע. המראה המינימליסטי הזה ישתלב נהדר בשולחן החג וירשים את כל האורחים. והעיקר, שתהיה לנו שנה מתוקה ובריאה כתמר.    

תמרים עם רימון ונענע (צילום: חגית אורן)
תמרים עם רימונים ונענע | צילום: חגית אורן