קיץ זה לא קל. גם חופשות מפנקות עם אוכל מעולה, וגם בגדי ים כל שני וחמישי, במקרה הרע. אז מה עושים? איך שומרים על גזרה שתואמת את העונה? אם אתם מרגישים שאתם צריכים לרדת דחוף את מה שהעמסתם על עצמכם בנופש האחרון, הכנתי עבורכם תפריט דיאטה קליל וקצר - המוטיב החוזר הוא, איך לא, פריכיות.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
כשמדובר בקרקרים ופריכיות, אין ספק שהמבחר עצום. חלק מהקרקרים בריאים ויכולים להיות תחליף אפילו ללחם מלא, אבל חלק אחר יותר דומה לנשנוש, וצריך להיזהר כי לא מדובר במוצר דל קלוריות. רוב הקרקרים מכילים בין 20-40 קלוריות ובדרך כלל לא נסתפק רק באחד או שניים. מה שעדיף לאכול זה את הקרקרים שעשויים מקמח מלא, או שמכילים סובין חיטה ושאחוז השומן בהם נמוך. פחות מומלצים הם הקרקרים שעשויים מקמח לבן, עם יותר מ-20 אחוזי שומן, שחלק גדול ממנו הוא שומן רווי, ומעט סיבים. קרקרים מסוג זה יותר דומים לחטיפים, והם לא תחליף ראוי ללחם.
הערך הבריאותי של פריכיות
הפריכיות אמנם מזוהות עם דיאטה, אבל אם נבדוק את כמות הקלוריות ב-100 גרם נגלה שיש שם יותר קלוריות מאשר בלחם. יש בכל יחידה קצת קלוריות רק בגלל שהן אווריריות מאוד ושוקלות מעט.
הפריכיות מכילות אחוז שומן נמוך ורכיבים טבעיים, אך גם פה, יש הבדל בין המוצרים. הפריכיות העדיפות הן אלו שעשויות מדגנים מלאים, כמו אורז מלא או כוסמת, והפחות מומלצות הן אלו שעשויות מאורז לבן ויש בהן פחות סיבים תזונתיים. צריך לזכור שככל שיש יותר סיבים תזונתיים, המוצר גם משביע לזמן ארוך יותר.
מה הכמות שמתאימה כתחליף ללחם?
מבחינת הקלוריות, ברוב המקרים 2 קרקרים או 3 פריכיות שווים לפרוסת לחם אחת או 2 פרוסות לחם קל, ולחם מלא בדרך כלל יהיה משביע יותר מאשר הקרקרים. חשוב גם להתייחס לתפקיד הממרח – אם מורחים על קרקר או על הפריכיות גבינה, למשל, השילוב עם חלבון יוצר תחושת שובע לזמן ארוך יותר מאשר אם מורחים ממרח מתוק כמו ריבה או דבש.
עוד ב-mako בריאות:
>> האם שמירת נידה זה באמת בריא?
>> מצחצחים במקלחת? טעויות שהורסות את השיניים
>> חלב אורז, סויה או שקדים: מה מסתתר ברכיבים?
ועכשיו, זמן דיאטה. התפריט הזה מתאימה ליום או יומיים ונועד לזרז קצת את ההפחתה במשקל:
דיאטת ירוק-לבן עם פריכיות
ארוחת בוקר: יוגורט עד 1.5%, 2 פריכיות אורז
ארוחת עשר: 2 פריכיות אורז עם 2 כפות גבינה/קוטג' 5%, מלפפון, שתיה חמה
ארוחת צהריים: חזה עוף או כוס שעועית לבנה (אחרי בישול) + כוס אפונה ואורז (אחרי בישול) + ברוקולי או שעועית ירוקה מבושלת או קישואים או כרובית + סלט ירוק (עלי בייבי/חסה/מלפפון/בצל ירוק/פטרוזיליה)
ארוחת ארבע: 2 פריכיות אורז עם קוטג' 5% + יוגורט או תפוח, או עוגת גבינה אפויה (ללא תחתית)
ארוחת ערב: 2 פריכיות אורז + ביצה קשה + 3 כפות גבינה 5% + סלט ירוק + כפית שמן או כפית מיונז
ארוחת לילה: תפוח ירוק או אגס
* מתוך הספר "המרזים בשמחה – תפריט לכל מצב" מאת ד"ר מאיה רוזמן