למרות המבחנים, עומס הקורסים והלחץ להצליח, להיות סטודנט זה בעיקר אחת התקופות הנפלאות בחיים. אתם לומדים ומתפתחים, מגלים חברים חדשים, ופעמים רבות נמצאים בדרך להגשמת החלום המקצועי שלכם. איפה הבעיה כאן? ובכן, בכסף כמובן.
כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
אורח החיים הסטודנטיאלי מאפשר עבודה במשרות חלקיות בלבד, ולפעמים אף לא מאפשר עבודה כלל. סטודנטים רוצים לעבוד כדי לכלכל את עצמם ולעיתים אף לממן את הלימודים בעצמם. וחוץ מזה, מעבר למקור הכנסה, עבודה משמשת גם כגורם התפתחותי מקצועי חשוב. אז איך משלבים לימודים ועבודה? דיברנו עם שתי סטודנטיות ללימודי תזונה, לקראת לתואר האקדמי שיהפוך אותן לתזונאיות באופן רשמי.
ספורט הוא חלק מחיי היומיום שלי | אופיר וולף
אופיר וולף, 24, לומדת שנה שניה ללימודי תזונה במרכז האקדמי פרס ובמקביל עובדת כמנהלת מכירות במועדון כושר וגם כמדריכת כושר שעוסקת באימונים אישיים וקבוצתיים. "אני לא יכולה לראות את עצמי במקום עבודה שלא קשור באופן כלשהו לספורט," היא אומרת, "ובין היתר, אחת הסיבות שנמשכתי לעולם התזונה קשורה לעובדה שספורט זה חלק מהיום יום שלי."
מה שמשך אותה דווקא ללימודי תזונה היה אהבה וקשר לאוכל מגיל צעיר. "אני אוהבת לבשל לקרובים אליי, לאכול ולהתעסק באוכל. אני אוהבת את כל החגיגה מסביב לאוכל, הריחות והטעמים, ואני מאמינה שיש קשר ישיר בין בריאות הגוף והנפש לבין תזונה", אומרת וולף. "תזונה נכונה יכולה למנוע חלק ניכר מהמחלות הקיימות בחברה שלנו. לפני כשלוש שנים אחי הקטן חלה בסוכרת נעורים כשהיה בין 15, מה שהפך אותנו למשפחה עם מודעות עצומה לתכולת המזון שאנחנו מכניסים לבית שלנו. ההתעסקות הזו במרכיבים של המזון רק חיזקו אצלי את התחושה, שזה התחום שאני רוצה ללמוד ולעסוק בו".
איך את מצליחה לשלב בין לימודים תובעניים כל כך לבין העבודה שלך?
"בשביל לשלב לימודים ועבודה צריך לדעת לעשות סדר עדיפויות. הלימודים לא צריכים למנוע מהסטודנט את היכולת לקיים את עצמו, אבל גם צריך לדעת שבזמן הלימודים העבודה צריכה להיות לפעמים במקום השני, בעיקר בתקופת מבחנים. לשמחתי אני לומדת לימודי ערב, כך שבבקרים אני עובדת".
טיפ לסטודנטים לעתיד שרוצים לשלב עבודה
"זה אפשרי, לא פשוט בכלל, אך אפשרי. לימודי תזונה למשל הם תובעניים מאד, ובשביל להצליח צריך לדעת לעמוד על שלך במקום העבודה ולתת להם רק מה שאתה יכול בלי לפגוע בלימודים", היא אומרת. "אני ממליצה לבחור מקום עבודה גמיש וכזה שיבין את העובדה שאתה סטודנט ומה שכרוך בזה".
מה התוכניות לעתיד?
בעתיד, וולף מתכננת להיות בעלת קליניקה לתזונה, ללווה ספורטאים להשגת מטרות, וכמובן לתת שירות גם לאוכולוסיה כללית. "תחום נוסף שמאוד מעניין אותי הוא גם תזונה עבור נשים הרות, חושבת שאתעמק בנושא הזה במסגרת לימודים מתקדמים", היא מוסיפה. "אני מאמינה שתזונאי מוצלח צריך להעשיר את הידע הקליני והקולינרי שלו מזוויות שונות, ואני בטוחה שאמשיך את הלימודים גם אחרי התואר הראשון".
עוד ב-mako בריאות:
>> זוגיות: למה בני זוג נראים אותו הדבר?
>> בסוף זה יעבור: 11 דרכים לשחרר עצירות
>> איך מתחילים להתאמן? הנה 10 טיפים שיעזרו לכם להיכנס לזה
לשלוט במראה בעזרת תזונה נכונה | נופר אזולאי
"לימודי תזונה משכו אותי מגיל מאוד צעיר," אומרת נופר אזולאי, בת 25 מחולון, "תמיד רציתי באופן אישי לדעת כיצד לשנות את הרכב הגוף ובעצם לשלוט במראה שלי בעזרת תזונה נכונה. הרגשתי שאין לי את הידע לעשות זאת כמו שצריך ובצורה אחראית. חיי היו מלווים בניסיונות נשנים וחוזרים של דיאטות, אימונים מוגזמים שהובילו לפציעות, הפסקות אכילה, צום החל מהשעה שש בערב וכל שאר השיטות ה"מפורסמות" לירידה במשקל. השיטות האלו תמיד הובילו אותי לתסכול גדול וכישלון. בסופו של דבר הבנתי שללא דרך מאוזנת, לא אצליח להתמיד בתהליך ולא אגיע למטרה שלי".
נופר לומדת שנה שניה ללימודי תזונה במרכז האקדמי פרס ובמקביל עובדת כמאמנת כושר פרטית. "המקצוע שלי כמאמנת כושר, מחנך ומלמד כלים לאורח חיים בריא," היא מספרת," תזונה מהווה חלק ענק בתהליך הזה וללא הידע הנכון לא אוכל לסייע למתאמנים שלי באופן מקצועי. השבוע שלי כולל לפחות 6 אימונים אישיים שאני מעבירה בבוקר ומשם נוסעת לחמש - שש שעות לימודי תזונה בשעות הערב. בימים בהם אני לא לומדת, אני מעבירה לאורך כל היום אימונים אישיים ואימונים בקבוצות למגוון של אוכלוסיות".
מה שמשך אותה ללמוד לימודי תזונה היה דווקא הרקע שלה כמאמנת כושר אישית. "זה תחום מדהים. בעבודתי בשבע השנים האחרונות כמאמנת כושר, אני זוכה להוביל ולקדם אנשים למטרות האישיות והפיזיות שלהם. אני אוהבת את זה מאוד ותזונה נכונה היא חלק משמעותי מאוד בתהליך", אומרת אזולאי. "המטרה היא ללוות אנשים לדרך חדשה של אורח חיים בריא ומאוזן שאיתו הם יכולים להתמיד לאורך זמן, מראה חדש ורזה, ושגרת אימוני כושר שבועית וקבועה. התהליך הינו ארוך ולא תמיד קל אך בסופו שווה כל טיפת זיעה, אני מסופקת מההצלחות של המתאמנים שלי, ורוצה לעזור ולקדם אותם באופן המקצועי ביותר".
איך את מצליחה לשלב בין לימודים תובעניים כל כך לבין העבודה שלך?
אזולאי מרגישה שזה בהחלט לא קל לשלב בין השניים, אך זה שווה כל רגע. "אני מאמינה שתואר זה דבר קריטי להצלחה בחיינו כיום וקשה מאוד יהיה להצליח בלעדיו. סטודנטים כמוני בגילאי עשרים עד שלושים נמצאים בעשור קריטי בו לרוב אנו מפתחים את החיים האישיים, המשפחתיים והמקצועיים שלנו", היא מסבירה. "לכן, אני לא חושבת בעשור כזה של בנייה יש מקום לעצור את ההתקדמות המקצועית בתחום בעבודה. בחרתי ללמוד לימודי ערב כדי להמשיך להתקדם בעבודתי על אף הלימודים הקשים והמסלול העמוס של תזונה קלינית. התלבטתי המון לפני שהתחלתי ללמוד תזונה, היום אני מברכת על זה כל פעם מחדש".
מה התוכניות לעתיד?
אחרי הלימודים, אזולאי מתכננת להמשיך לתואר שני בפיזיולוגיה של המאמץ כדי להבין כיצד עובד הגוף בזמן מאמץ ומה קורה לרקמות בגוף בשעת אימון ובשעת מנוחה. "יחד עם התואר בתזונה קלינית אני מאמינה שאהיה דמות מקצועית שיכולה לסייע לכל אדם שסובל מהשמנה, הפרעות אכילה, תת משקל, ספורטאי עלית ואף אנשים שסובלים ממחלות ברמות שונות", היא מוסיפה. "אני רוצה שיהיה לי את הידע הדרוש לתת בביטחון מלא ייעוץ לכל אדם, בידיעה שלמדתי ושאני נותנת לו את הייעוץ בטוב ביותר עבורו".
>> האם מותר לאכול לפני שהולכים לישון?