כרישה ממולאת בבורגול ובשר עוף
גרסה לא מסורתית למתכון ממולאים פופולרי מאוד באזורים מסויימים במצרים, סעודיה וטורקיה ובשנים האחרונות גם במטבח הלבנטיני.
רכיבים:
4 כרישות גדולות
לרוטב
- 3 כוסות מיץ רימונים
- 2 תפוחים או אגסים
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר
- 1-2 פלפל אדום חריף יבש
- 4 כפות תמרינדי
- 4 כפות שמן זית
- 3 תרמילי הל
- מלח ופלפל שחור
- שתי כוסות מים
למלית
- כוס בורגול מבושל ומסונן
- 500 גרם עוף טחון
- 1 בצל גדול מגורר גס
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- רבע כפית פלפל אנגלי טחון
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם מים ומלח עד לרתיחה מלאה, בינתיים מורידים את השורש של הכרישה ואת החלק העליון העצי- כך שנשארים עם כרישה באורך של 10-12 ס"מ. חותכים את הכרישה לאורך עד למרכזה וזורקים אותה למים הרותחים לבישול קצר של כחמש דקות. מוציאים מהמים החמים ושוטפים אותה היטב במים קרים. מפרידים את העלים כך שמתקבלים מלבנים ארוכים.
מערבבים את חומרי המלית יחד ולשים אותם לבצק אחיד. מניחים בקצה המלבן כף גדושה של המלית ומקפלים מעלה מטה ליצירת משולשים. מסדרים את הממולאים בסיר רחב בשכבה אחת. מפזרים ביניהם את התפוחים או האגסים, ומניחים את שורש הג'ינג'ר השלם ואת הפלפלים החריפים בסיר.
מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ושופכים אותם על הממולאים, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 175- מעלות למשך שעתיים. אחרי שעה בודקים את הנוזלים, אם התייבשו ניתן להוסיף עוד חצי כוס מים פנימה. את הממולאים אוכלים חמים או בטמפרטורת החדר וטעמם נהדר גם יום אחרי.
לעוד מתכונים בריאים וקלים להכנה המומלצים למתמודדות עם סרטן השד >>
מוגש כשירות לציבור בחסות חברת רוש פרמצבטיקה (ישראל) בע"מ.