סינייה דגים וטחינה
רכיבים:
- 4 נתחי פילה מוסר (2 דגים)
- מלח
- פלפל שחור
- קורט כמון
- קורט כורכום
- גרידה מלימון אחד
- לקישוט:
- פטרוזיליה קצוצה
- כפית סומאק
- פלחי לימון
לרוטב-
- 1 וחצי כוסות טחינה גולמית
- מיץ משני לימונים
- כ-4 כוסות מים קרים
- 3 שיני שום כתושות
- 1 בצל
- מעט שמן זית
אופן ההכנה:
מתבלים את נתחי הדג במלח, כמון, פלפל שחור וגרידת הלימון. בקערה מערבבים את חומרי הרוטב למעט השמן והבצל ומניחים בצד, המרקם שאמור להתקבל הוא של יוגורט. חוצים את הבצל לאורכו ומטגנים בשמן הזית עד להשחמה מלאה.
מניחים את נתחי הדג בתבנית, מפזרים מעליהם את הבצל המטוגן ושופכים את הטחינה עד שהיא כמעט מכסה את הנתחים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 250- מעלות עד שפני הסינייה משחימים כ 10- דקות.
מוציאים את הסינייה מהתנור, מפזרים מעט סומאק ופטרוזיליה קצוצה מעל.
לעוד מתכונים בריאים וקלים להכנה המומלצים למתמודדות עם סרטן השד >>
מוגש כשירות לציבור בחסות חברת רוש פרמצבטיקה (ישראל) בע"מ