פנקייק וסירופ שוקולד? לכו על פנקייק מבננה וחיטה מלאה והמתיקו עם דבש/סילאן/מייפל טבעי. הבננה היא תחליף מצוין לסוכר ועשירה באשלגן.
חביתה + גבינת שמנת + לחם? נסו במקום חביתת ירק + לחם מחיטה מלאה +גבינת 5%. הטעם נפלא באותה מידה, רק שמתקבלת כאן ארוחה הרבה יותר בריאה ונכונה להתפתחות הילדים.
פיצה? לא צריך לוותר בכלל, פשוט תכינו אותה בבית, עדיף עם בצק כוסמין, עגבניות טריות וגבינה שאוהבים. הבדל קטן שעושה המון.
איך אפשר בלי דגני בוקר וחלב? אין ספק שזהו תענוג בוקר לקטנים ולגדולים. תבחרו בדגנים לא מסוכרים ותוסיפו חלב מועשר. גם סידן, גם בריא, ולא פחות חשוב- טעים בהחלט.
פסטה ושניצל? החליפו לפסטה מחיטה מלאה וחזה עוף. מוותרים על הטיגון ואנחנו יכולים להבטיח לכם שזה לא פחות טעים. תוכלו למצוא שלל מתכונים ברשת והילדים שלכם ילקקו את האצבעות.
*סייעה בהכנת הכתבה: ענת מטיאש, דיאטנית קלינית