צעד ראשון
תזונת התינוק יוצרת את הבסיס למאגר הרכיבים התזונתיים בגופו. עד גיל 6 חודשים חלב או פורמולה יספקו את כל הסידן הנחוץ לתינוק. מגיל 7 חודשים ועד גיל שנה, אכילת מוצקים הופכת להיות משמעותית יותר וצריכת הסידן ממזונות אלה עולה באופן משמעותי.
מתום החודש התשיעי לחיים ניתן לשלב בתפריט מוצרי חלב עשירים בסידן כמו גבינה ויוגורט, ולאחר גיל שנה אפשר להוסיף חלב לשתייה ולשלבו בדייסות.
חלון הזדמנויות
תקופת הילדות וגיל ההתבגרות הם חלון הזדמנויות בלתי חוזר להביא את העצמות לשיאן ולבנות עצמות בריאות וחזקות יותר. פעילות גופנית וצריכה מתאימה של סידן וויטמין D הן הכלי החשוב ביותר לבריאות העצמות.
הגעת לגיל 50? זהירות, הסידן מתחיל לברוח
בשנות החמישים , הסידן חוזר לככב בחיי הנשים כגורם חשוב ומכריע למניעת מחלות עצם. עם השנים העצם מאבדת מצפיפותה והופכת לשבירה. מקור המילה "אוסטיאופורוזיס" הוא בשפה היוונית ופירושה עצם מחוררת. חשוב לציין, שבשלבים המוקדמים אין למחלה סימנים חיצוניים ולכן כפעולה מונעת לכל הנשים מומלץ לשלב בתזונה מוצרי חלב מועשרים בסידן וויטמין D, תוספי סידן יחד עם ויטמין D ופעילות גופנית לחיזוק העצם.
עצם העניין
שברי מאמץ, לא עלינו זה עניין מבאס. זה יכול להופיע בעקבות עומס על העצם לאורך זמן כמו ריצה למרחקים ארוכים מידי, העלאת עצימות אימונים מהירה ולפעמים בעקבות תזונה לקויה בעיקר חוסר סידן וויטמין D בתפריט היומי.
טיפ קטן - כדי למנוע שברי מאמץ חשוב לבצע מתיחות, לעבור סדרת אימונים בקצב שיקבע מראש מול מאמן ולשלב בתפריט היומי סידן בכל ארוחה.
איפה הסידן?
את הסידן תוכלו למצוא בעיקר במוצרי חלב, בחלב מועשר למשל, יש פי 2 יותר סידן מחלב רגיל, המגיע בשילוב ויטמין D המסייע לספיגה טובה יותר של סידן. סידן מצוי גם בקטניות, עלים ירוקים ואגוזים, אך ספיגתו משתנה בהתאם להרכב המזון - קיימים מזונות בעלי רכיבים משפרי ספיגה וכאלו שדווקא יעכבו אותו.