יום חמישי אחר הצהריים אצלנו בבית מוקדש תמיד לבילוי עם הילדים. סוף השבוע בפתח, ריח מתוק של שבת באוויר וכולנו במצב רוח טוב ומלאים באנרגיות. זמן קצר קודם לכן דפק השליח של יטבתה על הדלת עם עשרה בקבוקי "השוקו שלי", המהדורה החדשה ונטולת הסוכר. וידוי מספר 1: עלה בי חשש כבד לגבי היכולת שלנו להתמודד עם הכמות. וידוי מספר 2: התבדיתי ומהר מאוד הבקבוקים התרוקנו.

הקונספט נשמע מבטיח לאמהות ולכל המשפחה בעצם: השוקו מגיע ללא תוספת סוכר, אתם מחליטים כמה להמתיק. הרעיון נכון תזונתית למי שמעוניין להתחיל להפחית, בהדרגה ובצורה בריאה, את מינוני הסוכר שלו ושל בני המשפחה. במקום ללכת על כמות סוכר גדולה וקבועה, אפשר בכל פעם להוריד את רמת המתיקות ולהרגיל את בני הבית לשתיה לא ממותקת, או ממותקת באופן מאוזן. הקונספט גם מתאים למשפחה שיש בה כאלו שאוהבים יותר מתוק (אמא למשל, וילדים מס׳ 1 ו-3 :) וכאלו שלא (אבא וילדה מס' 2).

הקטנה התנדבה לשבור את חפיסת השוקולד לקוביות. כל ילד הוסיף לעצמו קוביה ובחש במרץ. שכן אחד יצירתי בחר לחמם את כל העסק במיקרו ולקבל אחלה שוקו חם עם שוקולד מומס. התוצאה: מתוקה וכיפית

אז השוקו הגיע, השכנים הגיעו בעקבותיו והחלטנו לעשות מבחן טעימה עם המתקות שונות ויצירתיות. הילדים נהנו בטירוף, אני צילמתי לאינסטוש, היה אחר צהריים מושלם וגם יצאנו ממנו עם מסקנות שאנחנו לוקחים איתנו להמשך. אז הנה תיאור ניסיונות ההמתקה שלנו, מה חשבנו על כל אחד וגם מתי נלך על כל אפשרות.

וניל:

כפית קטנה של תמצית וניל איכותית, מתקתקה וריחנית הייתה תוספת חגיגית ומצוינת לכוס השוקו. הילדים טעמו ופסקו: זה מרגיש כמו קינוח. למי שיש מקלות וניל בבית – מה טוב. למי שאין, אפילו כמה טיפות תמצית יספיקו כדי לתת למשקה ארומה נהדרת ומתיקות מעודנת. אהבנו. מתי נלך על זה: שבת בבוקר יום יפה, עם כוס שוקו וניל לצד העיתון.

וניל (צילום: Shutterstock)
צילום: Shutterstock

סוכר:

הממתיק הקלאסי והראשון ברשימה של אלה שחשבו שהשוקו לא מספיק מתוק. למרות שהסוכר התמוסס בקלות בשוקו, ניסינו גם מי סוכר (כפית סוכר ושתי כפות מים רותחים להמסה) שהשתלבו טוב. אין צורך להוסיף יותר מכפית, גם לאלה שאוהבים מתוק, משום שהשוקו בבסיסו הוא טעים ובעל מתיקות מעודנת. מתי נלך על זה: מומלץ בבקרים, שדורשים זריקת אנרגיה להתחלת היום.

שוקולד חלב:

שוקו הולך עם שוקולד? בוודאי! בואו נודה בזה, כל דבר הולך עם שוקולד. הקטנה התנדבה לשבור את חפיסת השוקולד לקוביות. כל ילד הוסיף לעצמו קוביה ובחש במרץ. שכן אחד יצירתי בחר לחמם את כל העסק במיקרו ולקבל אחלה שוקו חם עם שוקולד מומס. התוצאה: מתוקה וכיפית. מתי נלך על זה: בשעה חמש אחר הצהריים העייפה, כשכולם זקוקים לעידוד בצורת משהו מתוק.

שוקולד (צילום: Shutterstock)
צילום: Shutterstock

שוקולד לבן:

מעבר לזה שהוא השתלב נהדר עם השוקו החום ונתן גוון אסטתי לעסק כולו, השוקולד הלבן הוא מתוק יותר והתאים לאלה שחשבו שגרסת הבסיס לא מספיק מתוקה. מתי נלך על זה: כשיש שוקולד לבן בבית, וכשרוצים לגוון.

שברי עוגיות:

הגרסה האמריקנית שלנו. שברנו עוגיות לחתיכות, וקיבלנו פינוק אולטימטיבי כשהשוקו מהווה בסיס מעולה. מתי נלך על זה: ימי הולדת, אירועים כיפיים, וגם סתם יום של חול שדורש תשומת לב מיוחדת.

עוגיות (צילום: Shutterstock)
צילום: Shutterstock

מייפל:

למייפל היה אפקט מתקתק וכיפי, כפית אחת קטנה הספיקה להמתקה טעימה, והשתמשנו כמובן במייפל איכותי שהוא גם בריא יותר. כמובן שהעניין גרר דרישה לגיטימית לפנקייקס, כך שהאירוע כולו הפך לחגיגת יום חמישי כיפית במיוחד. מתי נלך על זה: מבחינתם של הילדים – בכל בוקר כמובן.

דבש:

החלטנו לנסות דבש כדי לייצר גרסה בריאה ומזינה יותר. הילד שאוהב תה צמחים עם כפית דבש החליט ליישם את התוספת גם על כוס השוקו שלו והתוצאה – מפתיעה. מסתבר שדבש זו המתקה לא רעה בכלל. מתי נלך על זה: בימים של חורף. גם טוב לגרון וגם הולך עם גרסה מחוממת של השוקו המסורתי.

דבש (צילום: Shutterstock)
צילום: Shutterstock

>>

רוצים לזכות בשוקו ולחמניה עד הבית?