כמעט כל הורה מכיר את הסיטואציה הבאה: הילד מחליט שאת זה הוא לא אוכל וזהו. מכאן, כל ניסיון שלכם לשנות את התמונה נדון לכישלון. גם אם תנסו לעשות סמיילי מהחביתה, בית מהמלפפון או אפילו תנסו להטיס את המזון אל פיו בתנועות בלתי חינניות, עד שכל זכר מהכבוד העצמי שלכם פשוט יתרסק לכם בפרצוף, זה פשוט לא ילך.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
ובכן, אל ייאוש. בעזרת עמלי מסיקה, דיאטנית ראשית קבוצת שטראוס, החלטנו לבחון מחדש את המצב ולהציע כמה פתרונות.
האתגר: הוא לא אוכל ביצים
הבעיה: ביצה מכילה חלבון מלא ואת כל 22 חומצות האמינו להן הילד זקוק. ילד שלא אוכל ביצה או מקורות נוספים לחלבונים מלאים כגון מוצרי חלב, מוצרי בשר או לחילופין חלבון מלא שבנוי משילוב של קטניות ודגנים, עלול להיות חשוף לתזונה שאינה מאוזנת מספיק.
הפתרון: גוונו את ארוחת הערב. זה הזמן לשלוף מהאינטרנט את המתכון לפשטידה בעשר דקות ולשלב בתוכה ביצה או מקורות אחרים לחלבונים מלאים. אפשר לעשות את זה עם פנקייק, מיני לחמניות וכל מה שהילדים אוהבים. מסיקה מציעה שבמקרה כזה תכניסו יותר ביצים ממה שתכננתם בתוך המאפה, כדי שהילד יקבל מנה מספקת.
האתגר: הוא לא נוגע בירקות
הבעיה: מדובר באחת הנקודות הקשות ביותר על שולחן האוכל המשפחתי. עם זאת, ירקות הם אחד הדברים שהכי כדאי להתעקש עליהם בתפריט. ילד שלא אוכל ירקות מאבד ויטמינים חשובים וביניהם ויטמין A וויטמין C, שחשובים לחיזוק ההגנה הטבעית של הגוף.
הפתרון: תודו שעל זה לא חשבתם: מסתבר, שאבקות להכנת דייסה לתינוקות, כמו למשל דייסת אורז או דייסת דגנים, לרוב מועשרות בוויטמינים ומינרלים שמצויים באופן טבעי בירקות. אפשר להוסיף אותן במקום פרורי לחם בעיסת הקציצות, בתוך בלילת השניצל ואפילו בחביתה. היי, אנחנו לא נגלה אם אתם לא.
האתגר: הוא לא אוהב רוטב
הבעיה: לא כולם יודעים, אבל מסתבר שרטבים של תבשילים רבים מכילים לא פעם רכיבי מזון חשובים שבמהלך הבישול עוברים לנוזל עצמו. "מדובר בעיקר ברטבים שבושלו בהם ירקות, העשירים במינרלים שונים כגון אשלגן – שחיוני לפעילות כלי הדם והלב. גם רוטב בולונז למשל, הוא מקור מצוין לחלבון במנה".
הפתרון: במקרה שהילד לא אוכל רוטב של ירקות, אפשר להציע לו את הירק בנפרד. במקרה שהוא לא אוכל רוטב של בשר, תוכלו להציע קציצה או כל תוספת של בשר לצד הפחמימה.
עוד ב-mako בריאות:
>> נחשף: למה אורגזמה כל כך מענגת?
>> לא תאמינו איך אפשר להשמיד פטריה וגינאלית
>> מה מזוהם יותר: האסלה או הטלפון הנייד שלכם?
האתגר: הוא לא שותה חלב
הבעיה: "חלב הוא מקור זמין ומאוד נגיש לסידן, לוויטמין D, ל-B12 ולאבץ. כל אלה חשובים לבנייה ולהתפתחות התקינה של הילד", אומרת מסיקה.
הפתרון: פשוט תציעו לו שוקו. היום אפשר למצוא על המדפים שוקו ללא תוספת סוכר ותחליפי סוכר, ללא טעמי לוואי ובעל מתיקות מעודנת המתקבלת כתוצאה מתהליך פירוק הלקטוז של החלב. בצורה כזאת החלב כבר יכנס ב"דלת האחורית".
האתגר: הוא לא מחבב דגנים מלאים
הבעיה: לחם מלא, פסטה מלאה ושלל מוצרים שמכילים דגנים מלאים, הם מקור לסיבים תזונתיים. אלה חשובים לגוף ומסייעים לפעילות מערכת העיכול ולתחושת שובע לאורך זמן.
הפתרון: אפשר לקבל את אותם רכיבים ע"י אכילת פירות וירקות. "במקרה כזה חשוב לא לקלף אותם, כיוון שרוב הדברים הטובים נמצאים בקליפה", מציינת מסיקה.
האתגר: הוא לא אוהב לערבב
הבעיה: לא ברור למה ומתי זה התחיל, אבל לפתע שמתם לב שהילד שלכם לא אוכל את מה שנמצא בתוך אוכל אחר. ילד שלא אוכל מג'דרה למשל, מפספס מנה של חלבון מלא, שחיונית בעיקר לילדים שלא אוכלים בשר.
הפתרון: "אם הילד לא אוהב מג'דרה, אפשרו לו לאכול אורז ועדשים בנפרד. הגוף כבר ידע להרכיב את החלבון המלא שנוצר מהחיבור של הקטנייה עם הדגן. זה אפילו לא צריך להיות באותה ארוחה - מספיק שבצהריים הוא יאכל אורז ובערב עדשים, הוא כבר ירוויח את מה שחשוב לקבל", מסבירה מסיקה.
"בקיצור, לא תמיד כדאי להיאבק עם הילד ולנסות לגרום לו לאכול הכל ובכל מחיר. במקרים רבים כדאי לאפשר לו ליהנות מאלטרנטיבה שתהיה מזינה לא פחות, שאותה יאכל בהנאה", מסכמת מסיקה.