אחרי שאספתם את הילדים מהגן, דאגתם למקלחות, לכביסות ושאר מטלות, הגיע תורה של ארוחת הערב. במקרה הטוב, זרקתם ביצה למחבת וסגרתם עניין, ובמקרה הרע הסתפקתם בפיצה ששלפתם מהמקפיא. אז מה כל כך גרוע בזה?
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
"לארוחת הערב יש חשיבות גדולה. אם הילד לא אוכל מגוון רחב של רכיבי תזונה כגון, חלבונים, ויטמינים ומינרלים הוא עלול לסבול מחוסרים שבעתיד עלולים להשפיע על הגדילה וההתפתחות שלו", מציינת עמלי מסיקה, דיאטנית ראשית קבוצת שטראוס.
"ילד שלא אוכל מוצרי חלב למשל, יתקשה להשלים את כמות הסידן והוויטמין D שלעיתים אינם מצויים באותה הכמות או באותה האיכות בתחליפים השונים. "לא כל תחליף מהווה מחליף", אומרת מסיקה. "יש לבחון את כל מכלול המזון ולא להתייחס רק לרכיב בודד אל מול החלופות".
"יש חשיבות לסדר הנחת המאכלים בצלחת"
"כדאי לשים במרכז הצלחת את המאכלים שחשובים לנו יותר שהילד יצרוך באותה ארוחה, כמו למשל חלבונים וירקות. כשהוא מסיים את אלה, הוא יכול לאכול גם מהפחמימות שלהן הוא נחשף באופן רחב יותר גם בארוחות הביניים במהלך היום.
לכן, דאגו שמה שיתפוס את עיניו של הילד יהיה הגבינה/החביתה/הביצה ובארוחת הצהרים הבשר/עוף/דג ומסביבם הירקות. תוכלו להניח את המקורות לפחמימה לצד הארוחה אבל לא במרכזה. לחם או מנת פסטה/אורז/תפוחי אדמה למשל, למשל יונחו במרכז השולחן. רצוי להגיש אותם לאחר שהילד כבר החל לאכול ממנת החלבונים והירקות, למקרה שהילד ירצה" אומרת מסיקה, ומונה כמה הצעות לגיוון התפריט בהתאם לצורך התזונתי.
ארוחות שמכילות חלבונים: חשובות לבניית הגוף
"בדומה לשמם, החלבונים - בונים. הם חשובים לבניית מערכת השרירים ולרקמות שונות בגוף הילד".
הצעה לתפריט מס' 1: חביתה על שמן זית, בתוספת גבינה לבנה או קוטג' וירקות בשלושה צבעים.
במקרה הזה החביתה והגבינה יספקו את החלבון.
סדר הגשה מומלץ: את החביתה מומלץ להניח במרכז הצלחת, את הירקות מסביבה ואת הלחם על השולחן.
הצעה לתפריט מס' 2: פשטידת גבינות וירק.
כמה פשוט ככה טעים: ערבבו 2 סוגי גבינות לפי הטעם, 3-4 ביצים, 2-3 כפות קמח וירק לפי בחירה כגון פלפל קלוי, ברוקולי או עגבנייה ועטרו במעט שומשום או בגבינה צהובה. ועכשיו הופ לתנור שחומם ב 180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה.
לצד המנה רצוי לגוון גם את השתייה בשוקו ללא תוספת סוכר וללא תחליפי סוכר, שיהווה מקור נוסף לחלבונים.
סדר הגשה מומלץ: במרכז הצלחת מסדרים חתיכה גדולה של פשטידה, מסביבה ירק חי או מבושל במגוון צבעים. וזהו, מעבר לכך לא צריך כלום, כל המרכיבים החשובים נמצאים כבר בתוך המנה.
עוד ב-mako בריאות:
>> נחשף: למה אורגזמה כל כך מענגת?
>> לא תאמינו איך אפשר להשמיד פטריה וגינאלית
>> מה מזוהם יותר: האסלה או הטלפון הנייד שלכם?
ארוחות שמכילות סידן: זה לא מיתוס, הוא באמת מחזק עצמות
"הסידן חשוב במיוחד בתקופת הילדות שבה מתפתחות ומתחזקות העצמות וגם השיניים. בנוסף, רכיבים כגון ויטמין D, שמצוי בגבינות, חלב ושוקו, יעזרו לסידן להיקלט בעצם. לעומת זאת, במקרה של מזונות העשירים בסידן ובמלח, המלח עשוי להפריע לסידן. באופן כללי חשוב להקפיד כבר בגיל הילדות על צריכה מתונה יותר של מלח.
הצעה לתפריט מס' 1: טורטייה עם ממרח גבינה ואבוקדו.
מה צריך? פשוט לערבב 3 כפות גבינה רכה לפי בחירה עם רבע אבוקדו. הגבינה תספק את מרבית הסידן בארוחה.
סדר הגשה מומלץ: מניחים את הטורטייה ומעליה את הממרח. מסביב מסדרים ירקות במגוון צבעים והנה לכם ארוחה משודרגת וטעימה.
גיוון מפנק: "אפשר להמיר את הגבינה בכוס שוקו ללא סוכר ותחליפי סוכר, שמבוסס על חלב דל לקטוז, ומכיל כמות נאה של סידן וויטמין D. בצורה כזאת, אתם גם מפנקים את הילד במשהו טעים שהוא אוהב במיוחד אבל עדיין לא מוותרים על הערכים התזונתיים שחשוב לו לקבל", אומרת מסיקה.
הצעה לתפריט מס' 2: סרדינים עם פסטה- רצוי מחיטה מלאה, ופלפל קלוי.
המנה הקלאסית שמשדרגת למעשה את הטונה בארוחה. איך מכינים? פשוט מערבבים פסטה מוכנה עם סרדינים שלהם ניתן להוסיף גם פלפל קלוי או כל ירק אהוב אחר.
סדר הגשה מומלץ: רצוי שהמנה תכיל יותר ירק, יותר סרדינים ומעט פסטה באופן יחסי.
ארוחות שמכילות וויטמינים: מזרזות תהליכי בנייה
הצעה לתפריט מס' 1: סלט רמזור בתיבול שמן זית.
מה שמים בצלחת? פלפל אדום, גזר (אפשר מבושל) ומלפפון, בתוספת ביצה מגוררת.
סדר הגשה מומלץ: הסלט ומעליו ביצה. "אל תוותרו על שמן הזית, הוא מעלה את זמינות הוויטמינים", מציינת מסיקה.
הצעה לתפריט מס' 2: ממרח חומוס בסירות פלפל אדום.
חומוס איכותי עשיר בסידן ובברזל והפלפל עשיר בוויטמינים כגון וויטמין C שחשוב לחיזוק המערכת החיסונית.
סדר הגשה מומלץ: סדרו חצאי פלפלים בצלחת ומעליהם הניחו את החומוס.
>>