כולנו מודעים ליתרונות הרבים שטמונים בפעילות גופנית. אנחנו יודעים כמה היא טובה לגוף שלנו ומכירים ביכולתה לשפר את מצב הרוח שלנו. מה שעוד ידוע לנו, הוא שהחמש דקות הראשונות שמצריכות מאתנו לקום מהספה וללבוש בגדי אימון הן הקשות ביותר, בייחוד בימים שבהם המוטיבציה שלנו לא בשמיים או כשקר בחוץ וכל מה שמתחשק לנו זה להישאר בבית ולהתמכר לעוד איזו סדרה מטופשת בטלוויזיה.
הכירו את "חוק חמש דקות"
טריק אחד פשוט שיכול לשבור את דחיינות האימונים, מבוסס על טכניקה פשוטה המכונה "כלל חמש הדקות". כל מה שאתם צריכים לעשות זה להגדיר בשעון או בנייד שלכם טיימר לחמש דקות ולהתחיל את האימון. להתחיל אבל להגיד לעצמכם שאתם מפסיקים להתאמן כשחמש הדקות האלה יסתיימו. בינינו, לפעמים חצי שעה של אירובי או אימון קשה יכול להרתיע, בעוד שחמש דקות כבר פחות מאיימות.
למה זה בעצם עובד? בחמש הדקות האלה, תידרשו להתחייב לתרגיל מסוים ולהקדיש את מירב המאמצים, הן נפשית והן פיזית. כשהטיימר מצפצף זה הסימן שעליכם לקבל להחלטה אם להמשיך באימון או לא. בד"כ לאחר שכבר עוברים את חמש הדקות הראשונות, למעשה חוצים את המכשול המשמעותי ביותר. בעצם כבר "התנעתם את המערכת" ומאותו רגע, שאר האימון בדרך- כלל פחות מרתיע.
בתוך מסגרת הזמן הקצרה הזאת, סביר להניח שגם הורמון האנדורפין יתחיל להשתחרר, ותחושו ערים ורעננים יותר. גם הנשימות יהיו עמוקות יותר וזרימת הדם למוח מתעצמת. רבים מהמתאמנים אומרים לעצמם בשלב זה – אם כבר התחלתי, למה שאפסיק?
אגב, כדי לעזור לעצמכם להיכנס אף יותר לעניין ולשפר את המוטיבציה, נסו לחשוב על פעולות שיעזרו לכם להיכנס לאווירה: קפיצה בחבל, ריצה, יוגה, רכיבה על אופניים, מתיחות וכו׳. זכרו את הכלל - ככל שנהנים יותר, כך גדל הסיכוי שהאימון ימשיך גם כשהטיימר יצפצף. עם זאת, חשוב להקשיב לגוף ולהבין מתי מדובר בחוסר מוטיבציה ומתי הוא באמת זקוקה למנוחה. אם אתם מרגישים שאתם לא מעוניינים להתאמן בגלל עניין המנוחה, אל תאיצו בעצמכם, ונסו את הטריק מחר.
הכותבת היא ירדן רזניק, מאמנת לחיים בריאים