פחמימות נותנות לנו אנרגיה זמינה והרגשה עילאית שאין כמוה, ואנחנו אוהבים אותן אהבת אמת למרות שתחושת השובע מתפוגגת דיי מהר. המלכוד איתן הוא תמיד בכמויות, ואם היינו אוכלים בדיוק כמה שאנחנו רוצים מהן כנראה שלא היינו מצליחים לרזות, וזה לא משנה כמה אימונים היינו עושים. אבל, דווקא ההימנעות מהן יכולה להוריד את רמות האנרגיה ולהקשות על האימון. אז איך אוכלים פחמימות נכון?
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
"אפשר להתייחס לזה ככה, פחמימות הן כמו דלק בשביל הגוף, ולכן כדאי לאכול אותן לפני שאנחנו הולכים לעשות משהו משמעותי כמו אימון", אומר ג'ון ריס, מאמן מקצועי, לדיילי מייל הבריטי. "ביום של אימון רציני אנחנו נרצה לאכול הרבה פחמימות, כדי שתהיה לנו הרבה אנרגיה, ובימים של מנוחה כדאי לאכול הרבה פחות מהן, כי אנחנו פשוט לא צריכים הרבה דלק".
העובדות הן שכדי לשרוף את השומן בגוף, אנחנו צריכים לצרוך מעט פחמימות, וכדי לתפעל את השרירים שלנו אנחנו צריכים הרבה פחמימות. בנוסף, השרירים שלנו גדלים בעזרת מאגרי הגליקוגן שיש לנו בגוף – מאגרים של אנרגיה זמינה שמקורה בפחמימות, לכן לפני אימון חשוב לתדלק את המאגרים האלה. "אכילת פחמימות לפני האימון חשובה בשביל רמת האנרגיה במהלכו, וכדי שלא נסיים את האימון עם סחרחורת", אומרת שרית גולדברג, דיאטנית קלינית, עמותת עתיד. "לפני אימון כדאי לאכול פחמימות פשוטות, שלא מכילות הרבה סיבים ומכילות סוכר שהוא זמין לגוף. זה יכול להיות לחם עם גבינה או עם טחינה שעה לפני האימון, או איזשהו פרי, כ-15 דקות לפני האימון".
עוד ב-mako בריאות:
>> אתם בלחץ? הדבר שלא חשבתם שירגיע אתכם
>> אימון חובה בכל בית: 6 תרגילים פשוטים שאפשר לעשות בבית
>> למה כואב לכם הגב? הכל בגלל היציבה שלכם, כך תשפרו אותה
עקרונות השיטה
ההיגיון מאחורי "דיאטת פחמימות לספורטאים" הוא פשוט: בימים של אימון יש להתאים את כמות הפחמימות שאתם אוכלים לפי המשקל שלכם ולפי רמת הקושי של האימון. בנוסף, לאחר האימון כדאי לאכול רק עד 30 גרם פחמימה (תפוח אדמה בינוני אפוי, חצי כוס אורז או פרי). לעומת זאת, בימים בהם רמת הפעילות הגופנית שלכם היא נמוכה, כדאי להימנע מפחמימות, או לצמצם משמעותית את הצריכה שלהן. ה נשמע פשוט, אבל הקושי האמיתי הוא בכך שהדיאטה הזאת דורשת מכם לתכנן מראש את שגרת האימונים שלכם. אם תצליחו לתכנן את השגרה שלכם כמו שצריך, תוכלו גם ליהנות מפחמימות וגם לרזות.
האם השיטה הזו בריאה? לא בטוח. חשוב לציין שדיאטה דלת פחמימות היא לא בהכרח הפתרון האולטימטיבי לכולם. "להימנע מפחמימות למשך כל היום, גם אם מדובר ביום בו אנחנו לא מתאמנים, זה לא משהו שמחזיק לאורך זמן, לא ניתן לנהל כך אורח חיים בריא", אומרת גולדברג. "פחמימות הן טובות למוח, ליכולת הריכוז שלנו וגם לפעילות השרירים שלנו, לכן לא הייתי ממליצה להימנע מהן לחלוטין. אפשר לעשות דיאטה דלת פחמימות, אבל הימנעות מוחלטת היא לא מומלצת".
>> ברית זה לא סיפור: המכשיר הישראלי שעושה ברית מילה ללא ניתוח