ידעתם שבכוס יין אדום יש כ-130 קלוריות? למעשה, אלכוהול מכיל הרבה יותר קלוריות ממה שנדמה לנו. למרות זאת, הוא גורם לנו לאכול בלי הפסקה. אם גם אתם נתקפים מאנצ'יז אחרי לילה של שתייה, המחקר הזה בהחלט ידבר אליכם. חוקרים מצאו את הסיבה לכך שאלכוהול, למרות הערך הקלורי הגבוה שלו – גורם לנו לאכול כאילו אין מחר.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

בעבר היה נהוג לחשוב שאלכוהול גורם לנו לאכול הרבה כי הוא מוביל לחוסר שליטה.כך שאם אדם שתה כוס יין (או כמה כוסות), הוא עלול להתעלם מחוקים חברתיים בנוגע לאכילת-יתר. 

מחקר חדש מציע הסבר מדעי מעמיק יותר. חוקרים גילו שאלכוהול מעורר נוירונים במוח, שלרוב מופעלים במצב של הרעבה. המחקר נעשה במכון פרנסיס קריק למחקר רפואי בלונדון ופורסם בכתב עת הרפואי Nature Communications. החוקרים בדקו את ההשפעה של אלכוהול על עכברי מעבדה. הם נתנו להם אלכוהול במנות שמשתוות לכשני בקבוקי יין אצל בני אדם, במשך 3 ימים. זה הוביל לעלייה של בין 15 ל-20 אחוזים בכמות האוכל שהם צרכו, בהשוואה לעכברים שלא צרכו אלכוהול. בקיצור: צריכה מופרזת של אלכוהול ממש לא טובה לדיאטה

איפה שותים מה (צילום: rilueda, GettyImages IL)
לשתות זה בסדר כל עוד לא מגזימים | צילום: rilueda, GettyImages IL
עוד ב-mako בריאות
>> איך מתחטבים ושורפים קלוריות בפחות משעה?
>> מחקר חדש מצא עוד סיבה טובה לעשות סקס
>> האם הלבנת שיניים מזיקה לשיניים?

 

הם מצאו שנוירונים מסוג AGRP, שמעודדים רעב ומהווים חלק ממנגנון האכילה אצל עכברים ובני אדם – מופעלים על ידי אלכוהול. ליתר דיוק, האתנול שבאלכוהול הוא שמעורר את הנוירונים. על פי החוקרים, "נוירונים אלה במצבים רגילים מופעלים בעקבות הרעבה ומעוררים רעב חזק ואכילת-יתר".

כאשר הם חסמו את הפעילות של אותם הנוירונים במוחם של העכברים, אכילת היתר נבלמה. מה שרומז שייתכן כי תהיה השפעה דומה כאשר אדם יפסיק לצרוך אלכוהול. מחקר זה בעצם ממחיש את הקשר שיש בין אלכוהול לבין השמנת יתר ומאשר את "אפקט האפריטיף", משקה אלכוהולי שנהוג לשתות אותו בתחילת הארוחה כדי לעורר את התיאבון.

יחד עם זאת, החוקרים לא יודעים עדיין איזה יתרון אבולוציוני קיים במנגנון זה, שהופך את האלכוהול למעורר תאבון בצורה יוצאת דופן. המחקר הזה מתווסף לאינספור מחקרים שממחישים כי צריכה מופרזת של אלכוהול היא הרסנית לבריאות. כעת נראה שאלכוהול לא רק קשור להעלאת סיכון לסוגי סרטן שונים, אלא גם להשמנה. לעומת זאת צריכה מתונה של אלכוהול יכולה להפחית סיכון למחלות לב וכלי דם. 

>> איך נפטרים מהנגאובר בדרך טבעית?