הליצ'י הוא פרי עץ טרופי. מקורו בסין, אך היום הוא גדל גם בארץ. מומלץ לצרוך אותו בצורתו הטבעית, והמנה המומלצת היא 5-3 פירות. כדי לשמור על ערכו התזונתי, רצוי לקלפו ולאוכלו מיד. הליצ'י מכיל כמה יתרונות שהופכים אותו למזון חובה בכל תפריט. 

מכיל המון נוגדי חמצון שמגינים על הגוף: הליצ'י מכיל כמות רבה של  נוגדי חמצון, כמו למשל ויטמין C ורכיבים נוספים שמסייעים בלכידת רדיקלים חופשיים ושאר רעלניים המצויים בכבד, בכלי הדם במערכת העיכול ועוד. הוא אף מסייע בהמתת תאי סרטן.

תורם לזרימת הדם: בליצ'י יש אנזים נוגד חמצון הנקרא אוליגנול. הוא עצמתי במיוחד ומסייע לזרימת דם טובה יותר בגוף.

תורם למניעת סרטן מאט הזדקנות: הליצ'י מסייע בהמתת תאים סרטייים, הודות למרכיביו הייחודיים. הוא גם תורם למניעת דלקתיות ולהפחתת מדדי דלקת ומאט תהליכי הזדקנות, באמצעות שמירה על הגוף מפני תהליכי חמצון.

תורם במניעת מחלות לב וכלי דם: הליצ'י מכיל כמות גבוהה של אשלגן, והודות לכך הוא מסייע למניעת מחלות לב ותורם להפחתת ערכי לחץ דם גבוהים.

עלול להיות מסוכן? הליצ'י (צילום: 123 RF)
ידעתם שהוא כל כך בריא? | צילום: 123 RF

תורם לעיכול: הליצ'י מכיל כמויות של סיבים תזונתיים, מה שמסייע במניעת בעיות עיכול, כגון עצירות ומחלות מעיים שונות.

מועיל לבריאות העור: בשל תכונותיו האנטי-מחמצנות הפרי העסיסי הזה שומר גם על העור ומגן עליו מפני נזקים וחמצון. טריק למסכת עור טבעית שתסייע לעור רענן ויפה: קלפו אותו ומרחו שכבה עבה יחסית על גבי עור נקי למשך 15 דקות. לאחר מכן שטפו פנים עם מים ומרחו קרם לחות.

 

ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה של הכללית במחוז מרכז