בשנים האחרונות מדברים הרבה על דרכים אלטרנטיביות לחגוג, ואנחנו החלטנו לחגוג את שבועות בדו-קרב, או בעצם רב-קרב: לקחנו מנות שנמצאות על שולחן החג ולהשוות כדי לגלות איזו מנה בריאה יותר. כדי שתוכלו לעשות משהו חיוני עם האינפורמציה הזאת, הוספנו מתכונים מיוחדים למנות הנבחרות. מוכנים? אז מתחילים.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
פשטידת גבינות וירקות Vs קיש ירקות
בתחרות הבריאות הפשטידה לוקחת ובגדול. קל להכין פשטידה בריאה עם גבינות עד 5% ושילוב של גבינות עזים שנחשבות קלות יותר לעיכול. את הקמח בפשטידה אני מחליפה במתכונים שלי בשיבולת שועל; היות ואפשר למצוא שיבולת שועל ללא גלוטן בחנויות הטבע, זה מתכון מתאים גם אם אתם או האורחים שלכם נמנעים מגלוטן.
הקיש לעומת זאת אמנם יפה וחגיגי, אך הבצק הפריך מקבל את פריכותו מכמויות לא מבוטלות של חמאה. המילוי הנימוח והכבד של הקיש הוא בזכות כמות מכובדת של שמנת. לכן אני ממליצה לכם לוותר על קיש ולבחור בפשטידה. אפשר לבחור בגבינות מיוחדות יותר כדי להפוך את הפשטידה לחגיגית יותר, כמו קישוט של פרוסות גבינת עזים קשה מלמעלה, ולהכין את הפשטידה בתבנית עגולה (מתכון שאני אוהבת במיוחד - בהמשך הכתבה).
פסטה עם שמן זית וירקות (או שמנת 5%) Vs פסטה ברוטב שמנת
פסטה ברוטב שמנת היא אמנם מאוד מפנקת, אבל גם מאוד כבדה לעיכול ומלאה בקלוריות וכולסטרול. ניתן למזער את הנזק אם תבחרו בשמנת 9% ותוסיפו המון ירקות ותבלינים לרוטב.
ניתן לחסוך קלוריות ושומן רווי אם תבחרו שמנת סויה לבישול 5% - אני משתמשת בה למתכונים רבים וגם מי שלא טבעוני ולא חשב שיתחבר לשמנת מסויה מאוד אוהב את המתכונים האלה.
הזוכה בדו-קרב השני שלנו היא הפסטה עם שמן זית וירקות. שמן זית הוא שומן חד בלתי רווי, בריא וטעים. גם כאן לא כדאי להגזים ולזכור שהרבה שמן זית בריא זה עדיין הרבה שמן, לכן כדאי להוסיף הרבה ירקות ותבלינים למנת הפסטה.
אנטיפסטי Vs טרין חצילים
טרין חצילים היא מנה חגיגית ומפנקת, אבל אם מכינים אותה לפי מתכונים מסורתיים היא גם מאוד משמינה, עם המון שמן בחצילים ובפלפלים הקלויים ובגבינה שמנה. מי שקצת רגיש למזון שומני יכול להבטיח לעצמו צרבת רצינית בסוף הארוחה.
אנטיפסטי ניתן להכין עם כמות מינימלית של שמן, לבחור רק בשמן זית ולתבל עם הרבה עשבי תיבול ומעט חומץ בלסמי. אז יש לנו מנצח.
עוד ב-mako בריאות:
>> אחת ולתמיד: האם שמן קוקוס באמת כזה טוב לנו?
>> אוכלים פחות בשר? תראו מה זה עושה לגוף שלכם
>> "כואב לי בכל שנייה ביום - והסביבה מרימה גבה"
עוגת גבינה אפויה Vs עוגת גבינת שמנת פירורים
לסיום הרב-קרב הגענו לשלב הקינוחים, וגם כאן התוצאה חד משמעית: עוגת גבינה אפויה היא הפתרון הבריא יותר לקינוח החג הזה.
כדי להכין עוגת גבינת שמנת ופירורים משתמשים בשתי קופסאות של שמנת 38%, גבינה 30%, חמאה ולא מעט סוכר וקמח לבן כדי להפיק בצק פירורים רך וטעים. את העוגה המנצחת, עוגת גבינה אפויה, אפשר להכין עם גבינות 5%-9% ועם שמנת חמוצה 9%. אפשר לוותר על הקמח ולהשתמש בקורנפלור ועדיין לקבל עוגה טעימה במיוחד.
מקווה שתזכרו את הדו-קרב שלנו כשתשבו לסעודת החג, ואם אתם מארחים - שתבחרו להתנסות במתכונים. מבטיחה לכם שהם מצוינים ואהובים במיוחד על הלקוחות המקסימים שלי. עוד המון מתכונים בריאים וטעימים ניתן למצוא באפליקציית המתכונים שלי. עוד הנחיות לתזונה בריאה בשבועות - בקבוצת הפייסבוק שלי.
*הכותבת היא מומחית לתזונה ולדיאטה
שני מתכונים טעימים ובריאים גם לשבועות שאחרי שבועות
פסטה עם סלמון וכרישה
חומרים ל-4 מנות:
800 ג' סלמון טרי
3 כוסות כרישה פרוסה
גביע שמנת סויה 5% לבישול – 125 ג'
כף שמן זית
מלח ופלפל
4 כוסות של פסטה בריאה מבושלת
הכנה:
מטגנים את פילה הסלמון במחבת חמה ומתבלים במלח ופלפל. כשהסלמון צלוי מכל הצדדים מוציאים מהמחבת וחותכים לקוביות קטנות.
מטגנים את הכרישה במחבת גדולה בכפית שמן זית. כשהכרישה מתרככת מוסיפים את קוביות הסלמון הצלוי, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את השמנת ומנמיכים את האש.
מוסיפים למחבת את הפסטה המוכנה ומבשלים ביחד על אש נמוכה עוד 5 דקות. מחלקים ל-4 מנות ומגישים, מומלץ לצד סלט ירוק עם רוטב ויניגרט.
עוגת גבינה אפויה
חומרים לעוגה:
750 גרם גבינה לבנה 9%
גביע שמנת 9%
2 ביצים
4 כפות סוכר/ מייפל/ סוכר קוקוס
6 כפות קמח תופח/ קמח שקדים
חומרים לציפוי:
גביע שמנת 9%
2 כפות מייפל
הכנת העוגה:
מחממים תנור ל-100 מעלות. בינתיים מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר עד שנוצר קצף קשה.
בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, שמנת אחת, קמח ו-2 כפות סוכר. מקפלים את הקצף לתוך הבלילה בעדינות בכדי לא לשבור את הקצף.
אופים שעה וחצי בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות.
נותנים לעוגה להתקרר בתוך התנור.
הכנת הציפוי:
מערבבים היטב את גביע השמנת עם 2 כפות מייפל. כשהעוגה קרה לחלוטין מצפים בקרם השמנת. מקררים את העוגה במקרר ומגישים.