הידעתם? עגבניות שרי הן אחת מההמצאות היעילות והטובות שהמציאו המדענים הישראלים. הן מתוקות, נמכרות בשלל צבעים ועשירות בנוזלים, במינרלים, ויטמינים ומנגד – הן דלות בקלוריות. גודלן הזעיר הופך אותן לאידאליות לנשנוש בריא, ויש להן עוד המון יתרונות.

מפחיתות מחלות: עגבניות אלה עשירות מאוד בנוגד החמצון ליקופן, המסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב כליליות, מחלות סרטן, למניעת נזקים בעור ועוד.

עשירות בוויטמין C: ויטמין זה חיוני למבנה רקמות החיבור בגוף ולתפקודן, והוא תורם להחלמת פצעים, חבלות וכוויות; וכן מסייע בספיגת הברזל מהמזון. ויטמין זה חיוני גם לתפקוד תאי הגוף ולהאטת תהליכי הזדקנות התאים ועוד.

עגבניות שרי (צילום: BearFotos, ShutterStock)
מלאות בטעם ובריאות | צילום: BearFotos, ShutterStock

עשירות בחומצה פולית: מדובר ברכיב חיוני לתהליכי צמיחה, רבייה וליצירת תאי דם. החומצה הפולית גם ממלאת תפקיד חשוב במניעת מומים מולדי בעובר, אנמיה, מחלות לגב וכלי דם.

שומרות על הלב: השרי עשירות באשלגן אשר חשוב לשמירה על פעילות תקינה של הלב, מסייע בהורדת ערכי לחץ דם גבוה ועוד.

טיפ לסיום: יוצאים לפיקניק? במקום לחתוך עגבניות ולהסתבך עם לכלוך, פשוט שטפו כמה עגבניות שרי והניחו בקופסה. החום לא יפגע בערכן וצורתן תישמר.

מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן – פ"ת