הוא טרי ורענן ומתאים לשילוב באין ספור מנות - החל מסלטים ועד מרקים ותבשילים. יש לו טעם עדין ומתקתק ומרקם פריך, ועכשיו כשמתחיל להתחמם בחוץ - תוכלו להכין באמצעותו שייקים צוננים ומלאי בריאות. אבל האם ידעתם שהסלרי הוא גם אחד מהירקות העליים הבריאים ביותר? הנה כמה סיבות טובות לשלב אותו בתפריט השבועי.

דל קלוריות: 100 גרם סלרי מכילים 16 קלוריות בלבד. תוספת שלו לסלט או לירקות מבושלים תגדיל את הנפח הכללי של המנה במחיר קלורי זניח.

מסייע לעיכול: הודות לתכולה גבוהה של סיבים תזונתיים שבו, הכרפס מסייע לתהליך עיכול תקין וגם מעניק תחושת שובע לאורך זמן. הסיבים התזונתיים גם תורמים לשמירה על חיידקי מעי, שסגולותיהם הבריאותיות רבות, בייחוד למערכת החיסון שלנו.

אורח חיים בריא, אישה שותה שייק ירוק (צילום: RossHelen, shutterstock)
עכשיו בקיץ - מעולה לשייקים | צילום: RossHelen, shutterstock

שומר על בריאות העצמות: 100 גרם סלרי מכילים 40 מ"ג סידן. זוהי תוספת תזונתית נהדרת המאפשרת להגיע לקצובת הסידן היומית המומלצת, התורמת בין היתר לחיזוק בעצמות, לפעילות העצבית וההורמונלית.

תורם להפחתת לחץ הדם: בזכות תכולה גבוהה של אשלגן ומגנזיום שבו, הסלרי יכול לסייע בהורדת לחץ הדם. אגב, האשלגן הוא מינרל חיוני המופרש למי הבישול. לכן, הוספת סלרי למרק תסייע להרוויח ממנו.

מגן על הגוף ממחלות: הסלרי מכיל נוגדי חמצון רבים כמו למשל ויטמין C, פלבנואידים ובטא קרוטן אשר מגינים על הגוף מפני נזק חמצוני ותהליכים דלקתיים. הוא מכיל מספר ויטמינים נוספים כמו למשל ויטמין K, ויטמין A, חומצה פולית ועוד החשובים לגוף ותורמים לבריאות הכללית.

סלרי (כרפס) (צילום:  ArtCookStudio, shutterstock)
מה עוד אפשר לבקש מירק? | צילום: ArtCookStudio, shutterstock

 

 

אפרת בן שץ פורשיאן, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, בחלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא