פחמימות אולי נראות תמימות וטעימות, אבל מי שמבין בתזונה כבר יודע שרובן מתפרקות מהר בגוף ומעלות את רמת הסוכר בדם - מה שעושה אותנו רעבים יותר מהר יותר. וכעת, לחדשות הטובות: זה לא אומר שאתם צריכים לוותר על הדבר היחיד שאתם אוהבים בחיים, יש פחמימות שדווקא כדאי לאכול.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
כשאנחנו אוכלים פחמימות מעובדות כמו מאפים מקמח לבן או עוגיות, הגוף שלנו יפעל כדי לאחסן את כל האנרגיה הזו בתוך התאים שלנו, במקום לשרוף אותה, מה שגורם לעלייה במשקל. אך זה לא תמיד המקרה, מחקר אמריקני שפורסם לאחרונה מצא סוג של עמילן שנקרא עמילן עמיד, שיש לו תפקיד מפתח בשמירה על משקל תקין.
העמילן העמיד נמצא בסוג מסוים של פחמימות, ומה שמיוחד בו הוא שבזמן תהליך העיכול הוא עוקף את המעי הדק ומובל ישירות למעי הגס, שם הוא משמש כמזון לחיידקי המעיים החשובים שלנו. מלבד עיכול איטי שמבטיח תחושת שובע מוגברת, לעמילן העמיד יש גם יתרונות במניעת סוכרת וליפידים בדם, ובנוסף, יש לו גם יתרונות פרוביוטיים.
עוד ב-mako בריאות:
>> לעולם פגם: האנשים היפים שבטוחים שהם מכוערים
>> תקופת יובש: מה יקרה לכם אם תפסיקו לעשות סקס?
>> האימון משעמם אתכם? כך תאתגרו את עצמכם
איפה יש את זה?
כל הטוב הזה נמצא באפונה, דגנים מלאים, שעועית וקטניות אחרות, ובקמח בננות ירוקות. גם מוצרים שעשויים מהפחמימות האלה יכילו את העמילן העמיד - כמו קמח שעועית, עמילן תירס, טפיוקה וקמח מאורז מלא. יתרה מכך, בתהליך הקירור של אוכל עמילני כמו אורז או תפוחי אדמה, נוצר יותר מהעמילן העמיד, לכן דווקא במקרים האלה כדאי לאכול את המאכלים האלה יום אחרי. זה אומר שאם כבר אוכלים פחמימות, עדיף לעשות זאת בצורת סלט פסטה קר, סלט תפוחי אדמה קרים ואורז קר (כמו בסושי).
במחקר נוסף שנעשה בנושא נמצא כי השילוב בין מאכלים העשירים בעמילן עמיד ובין חלבון יצרו את השילוב הטוב ביותר לגוף. המחקר נעשה על 70 נשים לאורך סדרה של ארוחות, ונמצא כי הנשים שאכלו את המאכלים העשירים בעמילן עמיד וחלבון שרפו יותר קלוריות בזמן מנוחה, וגם הרגישו שבעות יותר לאורך זמן.