מה הסוד לדיאטה מוצלחת? ובכן, הכל מתחיל במוטיבציה. אבל איך משיגים מוטיבציה אחרי שנכשלנו לא פעם בדיאטות? זה מרגיש כמעט בלתי אפשרי, אבל האמת - שזה לגמרי יכול לקרות. שמונה דרכים שיעזרו לכם להתחיל דיאטה עם המון מוטיבציה שתישאר אתכם עד שתגיעו למטרה. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. הגדירו לעצמכם את הסיבה שבגללה אתם רוצים לרדת במשקל

"לפעמים אנשים יכולים להרגיש חסרי מוטיבציה כיוון שהם שכחו למה הם מנסים מלכתחילה", אומרת אדווינה קלארק, תזונאית קלינית. הסיבה שאתם יורדים במשקל צריכה להיות ספציפית וייחודית לכם. כשיש לכם משימה מוגדרת זה לא רק יעזור לכם להתחיל – אלא גם יסייע לכם להמשיך ולהישאר בפוקוס במקרה של קשיים בדרך.

2. נהלו יומן תזונה

בואו נודה בזה, רובינו לא טובים עם שינויים פתאומיים בתזונה שלנו. לכן, נקודת התחלה טובה היא ניהול יומן תזונה. עקבו אחר הרגלי האכילה שלכם וכך תוכלו להתחיל לשלוט עליהם יותר. כך, תוכלו גם לבצע שינויים קלים והדרגתיים בתזונה – במקום לפצוח בדיאטת כאסח מהיום למחר. דווקא השינויים הקטנים והבטוחים יבטיחו שהתזונה החדשה תחזיק לאורך זמן יותר מדיאטה רצחנית.

3. הגדירו את המכשולים שלכם

על פי קלארק, מחסור במוטיבציה יכול להיות סימפטום של עייפות, לחץ נפשי והצפה רגשית. כדאי לבדוק מה מוריד לכם את המוטיבציה וליצור אסטרטגיות שיעזרו להילחם במכשולים הללו. למשל, אתם יכולים להשתמש במה שמקשה עליכם כדי להגדיר את המטרות שלכם. אם אתם פוחדים מכישלון, התחילו בלהגדיר לעצמכם משימות קטנות ובהדרגה תפתחו אותן. כשתגיעו לשלבים המתקדמים יותר ולשינויים המאסיביים יותר – כבר תצברו מספיק ביטחון עצמי.

4. להציב מטרות שאינן קשורות למשקל

להתמקד במספרים רק יגרום לכם לתסכול מיותר ויוריד לכם את המוטיבציה. במקום, נסו להציב מטרות שאינן קשורות נטו למספרים שעל המשקל. כמו להחליף את השתייה המתוקה בארוחת הצהריים למים, לצאת להליכה אחרי ארוחת הערב או להוסיף ירקות לכל ארוחה. כדי למנוע תחושה של הצפה, התמקדו כל פעם במטרה אחת ורק אחרי שהשלמתם אותה – הגדירו מטרה חדשה.

עוד ב-mako בריאות
>> כך תהפכו לאנשים של בוקר ב-7 צעדים פשוטים
>> אחרי בהלת הקפה: העופרת בכל מקום
>> נמצאה הסיבה לכך שאתם שמאליים וזה לא המוח

5. עזרו לעצמכם להגיע למטרה

ברגע שהחלטתם על המטרה הראשונה בדיאטה – אתם חייבים להכין את הקרקע כך שתוכלו באמת להשלים אותה בהצלחה. אם המטרה שלכם היא להכין שלוש ארוחות צהריים בריאות בשבוע, וודאו שאתם משיגים כל מה שצריך כדי להשלים אותה; לקנות מצרכים, להקדיש את הזמן הנחוץ כדי להכין כל ארוחה.

6. תעדו את ההתקדמות שלכם

כל פעם שאתם מתקדמים עוד קצת בדרך למטרה – רשמו לעצמכם את ההצלחות שלכם. גם אם מדובר במטרה קטנה כמו להחליף את דגני הבוקר ביוגורט, ברגע שהצלחתם, תעדו את זה. זה יעזור להעלות לכם את הביטחון העצמי ויהווה הוכחה שתוכל לעודד אתכם להמשיך ולשנות גם הרגלים אחרים בעתיד.

7. אל תתנו למכשולים להוריד לכם את המוטיבציה

כישלונות קורים ולא תמיד ניתן למנוע אותם. אבל במקום לתת לכישלונות לנצח, קחו אותם כחוויית למידה והמשיכו הלאה. קשה מאוד לשנות הרגלים ישנים, לכן הגיוני שתתפתו לחזור אליהם. נסו לבדוק מה גורם לכם לחזור לאותם הרגלים מגונים ולהבין כיצד אפשר למנוע מזה לקרות בעתיד.

8. אפשר גם להתגמש (כשצריך)

אם הצבתם לעצמכם יעד שכעת נראה לכם קשה יותר משדמיינתם בהתחלה – אל תתייאשו. אפשר לפרק את היעד ליעדים קטנים יותר וזה לא אומר שנכשלתם במשימה, זה רק אומר שאתם צריכים "לחשב מסלול מחדש". התקדמות בקצב איטי עדיפה מלא להתקדם בכלל כי התייאשתם. "אני ממליצה לאנשים להסתכל על ירידה במשקל כאל מסע ופחות כיעד", מסבירה סוזן בווארמן, תזונאית קלינית. כשתתמקדו יותר בשינוי ההרגלים שלכם – מאשר במספרים שעל המשקל, תראו איך אתם מצליחים.

(מקור)

>>  כך תיפטרו מהרגלים מזיקים ותאמצו חיים בריאים