"התרופה שלי להכל": כך כתבה נועה קירל כשפרסמה סרטון שבו היא נראית זוללת מגש סושי ענקי. האם ההרגל התזונתי של הכוכבת אכן מצדיק את אהדתה הגדולה למאכל הפופולרי?
ובכן - בואו נעשה סדר: סושי יכול להיות תוספת מאוד בריאה לתזונה שלכם, בייחוד כשהוא מכיל הרבה ירקות, מאכלי ים עשירים באומגה 3 (כמו סלמון וטונה) ואבוקדו, שידוע בערכו התזונתי הגבוה.
עם זאת, סושי יכול גם מאוד לא בריא, הכל תלוי במרכיבים של הרול שלכם. מרכיבים כמו טמפורה וגבינת שמנת מעלים את הערך הקלורי של הרול ואת כמות השומן שהוא מכיל, אומרת התזונאית ליסה דראייר ל-CNN. גם תיבול הספייסי מיונז הפופולרי מכיל לא מעט קלוריות. לדוגמה, רול של סלמון בטמפורה בתוספת רוטב ספייסי מיונז מכיל כ-500 קלוריות ויותר מ-20 גרם שומן. זה משתווה לכמות הקלוריות בהמבורגר "ביג מק" או בוופל בלגי עם כפית וחצי של סירופ מייפל.
גם רוטב הסויה עשוי להיות בעיה; רק כף רוטב סויה מוסיפה כ-900 מיליגרם נתרן – שזה בעצם כ-40 אחוז מהכמות היומית המומלצת של נתרן. לשם השוואה, כ-10 בייגלה מלוחים מכילים 744 מיליגרם נתרן. אז אם אתם מקפידים להגביל את צריכת הנתרן שלכם, בקשו רוטב סויה דל נתרן (לרוב משווק בבקבוק ירוק), או ותרו על סויה.
היא... היא... פשוט שיפדה כרגע סושי. pic.twitter.com/fTztdQyKEI
נראה שגם מרכיב "תמים" כמו אורז הוא לא כזה בריא כמו שהוא נראה. לרוב משתמשים באורז לבן, שמוסיפים לו מלח, סוכר וחומץ כדי שיהיה דביק. אורז לבן הוא פחמימה מעובדת ולפיכך יש בו ערך תזונתי וקלורי לא שונה הרבה מפסטה. אם יש אפשרות כזו בתפריט (או אם אתם נועזים ומחליטים להכין סושי ביתי), בחרו באורז מלא על פני אורז לבן. ככל הנראה שגם אורז מלא יכיל תוספת סוכר, אך הוא עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
בשורה התחתונה: כשאתם אוכלים סושי, השתדלו שהוא יכיל כמה שיותר ירקות וכמה שיותר דגים. ככל שהרול יהיה פשוט יותר – כך הוא יהיה בריא ומזין יותר. ושיהיה בתאבון.