כולם מחפשים את הדרך הקלה ביותר לרדת במשקל, ולמרות שאנחנו כבר יודעים שאין באמת קיצורי דרך – אנחנו יכולים להבין למה אנשים פחות מתלהבים משיטות מפרכות כמו ספירת קלוריות.
אז נכון שאין שיטות קלות, אבל סיפורי הצלחה רבים מעידים שדווקא שינויים קטנים בתזונה יכולים לעשות הבדל ענקי. סוזי ונגל, דיאטנית מדנמרק, פיתחה שיטה שממחישה את זה. מלבד היותה דיאטנית, ונגל היא גם מנכ"ל של חברת ביוטכנולוגיה, ומאמינה שיש לה את המפתח לירידה במשקל ותזונה בריאה.
ונגל בת ה-39 פיתחה דיאטה שעקרונותיה מפורטים בספרה "דיאטת הסקנדי סנס". בלוג בריאות כינה אותה "הדיאטה הפשוטה בעולם", ויש סיבה טובה לכך. אלו החוקים הבסיסיים: כל ארוחה צריכה להיות מורכבת מארבעה חופנים: חופן חלבונים, חופן פחמימות, שני חופני ירקות וכף שומן.
ונגל סיפרה לביזנס אינסיידר שהשילה כ-40 ק"ג ממשקלה והצליחה לשמור על המשקל בזכות שיטת החופנים. "שקלתי כ-100 קילו בתקופה הכבדה ביותר שלי, לאחר הולדת בני השני, ועכשיו אני שוקלת כ-60 קילו", סיפרה. "המשקל שלי נשאר יציב במשך יותר משש שנים, בעקבות שימוש בעקרונות דיאטת 'הסקנדי סנס'".
באינסטגרם כתבה כי במשך שנים ארוכות ירדה במשקל ועלתה חזרה, ורק לאחר שהקפידה על השיטה הסקנדינבית הצליחה לשמור על המשקל. "אין קסם מאחורי השיטות והכלים שלי, רק נקודת מבט בריאה ומאוזנת על תזונה וכושר". ונגל משערת שבעזרת שיטת ה"סקנדי סנס" אפשר לרדת בין 400 גרם לקילו בשבוע. כמות הקלוריות המשוערת בשיטת החופנים היא כ-1,500 קלוריות ליום לנשים ו-2,000 קלוריות ביום לגברים.
עוד ב-mako בריאות:
>> שתיית מים בשעה הזו עלולה לגרום לעלייה במשקל
>> הנער עם מחלת העור הנדירה בעולם מת בגיל 17
>> אלה המאכלים שממש לא כדאי לאכול בזמן טיסה
איך מרכיבים ארוחה לפי הדיאטה הסקנדינבית?
אם בא לכם לראות כמה מתכונים בהשראת הדיאטה, ונגל מספרת שיש יותר מ-44 אלף תמונות באינסטגרם תחת ההאשטג #sensekost, שמראות כיצד ארוחות לפי דיאטת הסקנדי סנס נראות. הנה כמה דוגמאות:
ארוחת בוקר:
חופן 1 ו-2: אספרגוס, סלט ירוק.
חופן 3: 2 ביצים, חלבון ביצה נוסף וחצי וחצי חופן גבינה בולגרית.
חופן 4: מיועד לעוד קצת חלבון.
שומן: שמן לטיגון הביצה ו-30 גרם צנוברים קלויים.
תיבול: מלח, פלפל, צ'ילי ושום.
ארוחת צהריים:
חופן 1 ו-2: גזר, מלפפון, פלפל, עגבנייה ופטריות.
חופן 3: פטה, ביצה וחתיכת בייקון.
חופן 4: לחם.
שומן: שלושה סוגי גבינות.
תיבול: ריבה.
ארוחת ערב:
חופן 1 ו-2: בצלים, עגבניות קצוצות משימורים, כרוב.
חופן 3: בשר בקר.
חופן 4: שמור לטובת כוס יין.
שומן: שמן זית, שמנת, גבינה.
תיבול: מלח, ציר בקר, שום, אורגנו וצ'ילי.