אננס הוא פרי רב-שנתי בעל טעם טרופי מעודן הגדל גם כאן בישראל. הוא עסיסי ומתוק ומכיל שפע של יתרונות תזונתיים. הוא יכול לשמש כחטיף מתוק לשעות אחה"צ, וניתן לשלבו ביוגורט או בשייק. נכון - תיאלצו להשקיע דקה או שתיים בחיתוך (הרשת מלאה בטיפים), אבל מילה שלנו - זה ישתלם לכם. הנה כמה סיבות ממש לא רעות להתחיל ליהנות מטעמו המתוק.

מסייע לעיכול ולפירוק חלבונים: האננס הוא ממשפחת הברומליים. פירות האננס חשובים מאוד לעיכול תקין ומסייעים בין היתר לבעיות עיכול במקרים של עצירות  עקב כמות הסיבים הרבה שהוא מכיל. בנוסף, האננס מכיל אנזים הנקרא "ברומלין" שעוזר מאוד לפירוק חלבונים. צריכת ברומלין שמקורו באננס, יכולה לעזור לאנשים שמתקשים לפרק חלבונים ולמנוע מהם תחושות לא נעימות במערכת העיכול.

נלחם בדלקות: האננס מכיל נוגדי חמצון רבים המפחיתים מדדי דלקת בגוף ומסייעים להגן על מערכת החיסון.

_OBJ

עשיר בוויטמין C: ויטמין זה נחשב נוגד חמצון חשוב בגוף, העוזר בספיגת ברזל, מונע מחלות וירליות וחיידקיות ומחזק את המערכת החיסונית. כמו כן, הוא עוזר לטפול בבעיות פה ולדלקות חניכיים.

מחזק את העצם: האננס עשיר במינרל ייחודי הנקרא מנגן, החיוני לחיזוק העצם ולבניית רקמות קולגן. הוא חשוב בייחוד עבור האוכלוסייה המבוגרת הסובלת מנפילות ושברים.

מסייע בהפחתת לחץ הדם: האננס מכיל גם כמות נאה של אשלגן המסייע להורדת לחץ הדם וחשוב גם לתפקוד הלב.

  • כוס של אננס טרי חתוך מכילה כ-82 קלוריות.

 

 

הכותבת היא ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה של הכללית במחוז מרכז