אם חשבתם שמוזלי הוא אופציה סטנדרטית לארוחת בוקר קלה, יש לנו חדשות: מסתבר שמדובר באחת מהארוחות המזינות והמומלצות ביותר. היא מכילה חלבון, שפע של סיבים תזונתיים והמון ויטמינים ומינרלים. הנה כמה סיבות לשלב אותה באופן קבוע בתפריט.

יוגורט
חשוב לבחור ביוגורט שמכיל כמות חלבון גבוהה (כ-10 גרם חלבון בגביע). החלבון שביוגורט ישביע אתכם לאורך זמן. היוגורט מספק לגוף חיידקים פרוביוטיים המייעלים את פעילות העיכול, ומשפרים תחושות של אי-נוחות כגון נפיחות וגזים. בהשוואה לחלב, היוגורט סמיך יותר, והוא עובר לאט יותר במערכת העיכול, מה שתורם גם כן לתחושת השובע. הודות לסביבה החומצית שבו, ספיגת הסידן שביוגורט קלה יותר. אגב, אכילת יוגורט מסייעת במניעת ריח רע מהפה ומקטינה את הסיכוי לעששת ולמחלות חניכיים. אם אתם בעלי אי-סבילות ללקטוז או סובלים ממעיז רגיז, בחרו ביוגורט דל או נטול לקטוז.

אישה אוכלת יוגורט (צילום:  By Everything yo want to see, shutterstock)
ידעתם שיש ביוגורט כל כך הרבה יתרונות? | צילום: By Everything yo want to see, shutterstock


גרנולה
גם לגרנולה יש יתרונות, אבל עדיף להכין אותה לבד בבית. כך תוכלו לשלוט בכמויות השמן, הסוכר או הדבש שאתם מוספים. הגרנולה עשויה לרוב משיבולת שועל והיא מכילה כמות גדולה של סיבים תזונתיים, כמו סיב הבטא-גלוקאן, התורם לשמירה על רמות סוכר תקינות בדם, מסייע בפעילות מעיים תקינה, תורם לתחושת שובע ומפחית רמות שומנים גבוהות בדם.

פירות
פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים למשל, מכילים שפע של יתרונות. לכל פרי הרכב ייחודי של וויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שמעניקים לו את צבעו הייחודי. כדאי שתקפידו על מינון סביר, כיוון שאכילה מופרזת שלהם עלולה לעלות לכם בקלוריות רבות. אופציה נוספת לשילוב במוזלי הזמינה בייחוד בעונת החורף היא פירות הדר - אלה עשירים בוויטמין C התורם במניעת התקררות והדבקה במחלות חורף. פירות נוספים מומלצים בעונת הסתיו והחורף: תותים, בננות, אננס, אשכולית, רימונים, אפרסמון, תפוח, אגס, סברס, ענבים, שזיף וקיווי.

גרנולה (צילום: אפפילד ישראל)
גרנולה - עדיף להכין בבית | צילום: אפפילד ישראל

מומלץ להתייעץ עם דיאטן לפני כל שינוי בתפריט או לקבלת הדרכה מסודרת שכוללת התייחסות לכמויות ולרכיבים שונים. 

שיר אלפי - זגר, דיאטנית קלינית בכירה של הכללית במחוז דן – פ"ת