כל חובבי הפסטה שבינינו נאלצים לעשות בחירות קשות כשאנחנו מתחילים דיאטה. פחמימות פשוטות כמו פסטה ולחם לבן נחשבות לאיסור מוחלט ואנחנו נאלצים להיפרד מכמה מהמאכלים האהובים עלינו. במקומם, אנחנו נדרשים להסתפק במנות אחרות שלא תמיד מספקות את פקעיות הטעם שלנו (כמו פסטה מחיטה מלאה). אבל מה אם זה פשוט לא מספיק? האם כל דיאטה חייבת לבוא עם גזר דין כה נוקשה? אז תלוי את מי אתם שואלים. ישנם דיאטנים קליניים מסוימים שדווקא מאמינים כי אתם ממש לא חייבים לוותר לעד על פסטה.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
לורה סיפולו, דיאטנית קלינית ומחברת הספר "דיאטת שעון הגוף", מסבירה בספרה שהכל למעשה תלוי בעד כמה אתם משקיעים ב"אכילה קשובה" (Eating mindfully). היא דוגלת בפילוסופיה כי ניתן לאכול מה שרוצים, כל עוד אתם מודעים לכמה אתם אוכלים ומתי אתם אוכלים. אז במקום להתפנק בקערת פסטה ענקית או בסנדוויץ' בגט ענק – היא ממליצה להקפיד על גודל המנות ולהסתפק בכוס פסטה.
בנוסף, היא ממליצה לשלב פחמימות פשוטות עם חלבונים ושומנים, כדי להפחית את העומס הגליקמי. לדוגמה, אם אתם רוצים להתפנק בפסטה לארוחת ערב, נסו לשלב גם סלמון, כך שתקבלנו גם חלבון ושומן בריא (אומגה 3). אופציה נוספת היא לאכול פסטה עם קציצות הודו ורוטב עגבניות על בסיס שמן זית. כך הגוף שלכם יתמקד בספיגת הערכים התזונתיים מהחלבונים ומהשומנים – ולא יתמקד בהפיכת הפחמימות הפשוטות לסוכר.
עוד ב-mako בריאות:
>> שותים קפה על בטן ריקה? אתם חייבים להפסיק
>> ההרגל הנפוץ שגורם לכם להשמין בלי לשים לב
>> למה נהיינו כל כך רגישים לחלב ולחם?
בכל הנוגע לזמן האופטימלי לצרוך פחמימות פשוטות, סיפולו אומרת שלא צריך לחשוב על זה יותר מדי. כל עוד אתם לא אוכלים קערת פסטה באמצע הלילה, תרגישו חופשי לאכול מנת פסטה (בהתאם לגודל שצוין למעלה) בבוקר, בצהריים או בערב.
סיפולו מוסיפה שבחירת הארוחות שלכם צריכה להיות בהתאם לאורח החיים שלכם. "אם אורח החיים שלכם באופן כללי בריא, אז זה בסדר", היא אומרת. כשאתם מקפידים על תזונה נכונה, שינה טובה, פעילות גופנית ואתם לא מתעלמים מהבריאות הנפשית שלכם גם – תוכלו להרשות לעצמכם לאכול מה שמתחשק לכם (כאמור, במתינות).