שמירה על שגרה קולינרית בעת מגורים בדירת שותפים יכולה להיות מאתגרת. כדי למנוע מראש חילוקי דעות או ויכוחים, היא דורשת ארגון וחלוקת תפקידים ברורה.  הנה כמה הצעות שיעזרו לכם להתנהל נכון יותר.

  • קניות בסופר: מומלץ שבכל שבוע שתוף אחר יהיה אחראי על הקניות בבית. תוכלו לארגן רשימה קבוע או משתנה בהתאם להחלטתכם.
  • בישול: כל שותף יהיה אחראי על עניין הבישול בהתאם לחלוקה שנקבעת מראש – בכל שבוע שותף אחר.
  • ניקיון: תכננו מראש מטלות כגון שטיפת כלים וניגוב השולחן וחלקו אותה ביניכם באופן שווה לאורך השבוע.

המזונות שמומלץ להחזיק בדירת השותפים

דגנים מלאים – לחמניות, פיתות או לחם מקמחים מלאים, אורז מלא, קינואה, כוסמת, פתיתים מחיטה מלאה, פסטה מחיטה מלאה ושיבולת שועל – כל אלה הם אופציה טובה של מזונות עשירים בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ממושכת, סדירות במערכת העיכול וגם מסייעים במיקוד מחשבתי בזמן הלימודים.

אדממה (צילום: Shutterstock)
פולי סויה הם רעיון מצוין לנשנוש קבוע שזמין לכם בדירת השותפים | צילום: Shutterstock

קטניות - עדשים, גרגירי חומוס, שעועית, אפונה, אדממה ופול הם מקורות מצוינים לחלבון וסיבים; ויתרה מכך – הם נוחים לכל כיס. ניתן לשלב אותם במרקים, סלטים, במנות עיקריות. לומדים למבחן? הכינו מראש צלחת של פולי סויה (אדממה) חמים, וכך תרוויחו נשנוש בריא ומזין במיוחד.

פירות וירקות - ירקות קפואים, כמו ברוקולי וכרובית, הם אופציה מצוינת וזמינה ולכן תמיד כדאי להחזיק אותם במקפיא המשותף. ההקפאה לא פוגעת בערך התזונתי שלהם.

חלבונים רזים ובריאים - דגים, טופו, ביצים, עוף וגבינות עד 5% שומן – מדובר במוצרים שהם גם זולים וגם משמשים כתוספת חלבונית טובה באפס מאמץ.

יוגורט וחלב – אלה יספקו לכם רכיבי תזונתה חיוניים כמו: סידן, יוד, חלבון וכן ויטמינים מקבוצה B. אנשים עם אי-סבילות ללקטוז יכולים ליהנות מיוגורט ללא תופעות לוואי וכיום יש גם פתרונות כמו יוגורטים דלים או נטולים מלקטוז.

אגוזים (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
אגוזים ושקדים רצוי לשמור במקפיא | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

שומנים בריאים - אבוקדו, טחינה, שמן זית, אגוזים, שקדים וזרעים, מספקים לגוף שומן חד בלתי רווי שמוריד את רמות הכולסטרול בדם, עוזר למנוע מחלות לב ומפחית את הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס וסרטן השד. מומלץ לרכוש כמות גדולה מהם ולאחסנם לפי ההוראות שעל גבי האריזה. אגוזים ושקדים חשוב לשמור במקפיא, שמן זית זקוק לסביבה נעימה וחשוכה ואם פתחתם את הבקבוק, חשוב לצרוך אותו עד ארבעה חודשים מרגע הפתיחה.

מים - מקור המים נמצא ממש לידכם - בברז, בבקבוק או במתקן. שתייה מספקת של מים תעזור לכם לתפקד במהלך היום, תמנע כאבי ראש ותשמור על פעילות תקינה של הכליות, כדי שאלה ימשיכו להפריש ביעילות את הפסולת שמצטברת בגוף באמצעות השתן. יתרה מכך, שתיית מים לפני הארוחה יכולה לעזור לשלוט בתיאבון ולהימנע מאכילה שלא לצורך.
מומלץ להימנע ממשקאות ממותקים שמוסיפים לגוף קלוריות מיותרות ומובילים לבעיות בריאותיות רבות ומגוונות.

 

שיר – אלפי זגר, היא דיאטנית קלינית בכירה של הכללית במחוז דן – פ"ת