מרק קר הוא רעיון נהדר לשילוב בתפריט – לכל אורך השנה ובקיץ בפרט. הוא מכיל כמה יתרונות תזונתיים מובהקים, ואינו מכביד על הגוף. המאכל הספרדי המרענן הזה המכונה גספצ'ו, אינו מאוד פופולרי בארצנו הקטנה, אבל כדאי מאוד לאמץ אותו בייחוד בימי הקיץ המהבילים. הוא לרוב מכיל שילוב של עגבניות אדומות ובשלות, פלפל, מלפפון, חומץ, שום ושמן זית. הנה כמה סיבות טובות להכין לעצמכם כזה בית.

המון נוגדי חמצון: הגספצ'ו משמש מקור נהדר לנוגדי חמצון חזקים וחשובים כמו הליקופן המגיע מהעגבנייה, ויטמין c מהפלפל, אליצין מהשום ושפע של נוגדי חמצון חשובים נוספים שמקורם משמן הזית – כל אלה יעילים מאוד בהגנה על הגוף מפני מחלות שונות.

שומר על ערכי סוכר מאוזנים: הסיבים מהירקות והחומץ שנהוג לשלב במתכון, יכולים לסייע בשמירה על רמת סוכר מאוזנת בגוף.

שמן זית (צילום: DUSAN ZIDAR, Shutterstock)
אל תשכחו להוסיף שמן זית | צילום: DUSAN ZIDAR, Shutterstock

תורם לאיזון לחץ הדם: מרק זה הוא גם מקור נהדר לאשלגן שחשוב לאיזון לחץ הדם. שמן הזית שהוא מכיל אף תורם לספיגה אידאלית של המינרל הנפלא הזה. 

לסיכום: כמשקה בכוס קוקטייל או כמרק צונן המוגש בקערה עמוקה, עם לחם מקמח מלא או בלעדיו – לא חשוב איך תבחרו לאכול את הגספצ'ו שלכם, הרווח הבריאותי – כולו שלכם.

 

עדי בצלאל, דיאטנית בכירה של הכללית במחוז ירושלים