רבים מנסים למצוא את הסוד הזה שיעזור להם לרדת ולשמור על המשקל. אנשים מסוימים מעדיפים לא לאכול הרבה בשעות הערב, חלק שותים בכל בוקר מיץ לימון. כולנו מנסים, אבל לא באמת יודעים מה הכי עובד. כעת מחקר שפורסם בכתב העת הרפואי BMJ OPEN שופך אור על השיטות היעילות ביותר.

בהתבסס על מידע שנאסף מקרוב ל-60 אלף אנשים, שלוש התנהגויות נמצאו קשורות לירידה במשקל ולהיקף קו מותן צר יותר: אכילה אטית, לצמצם בנשנושים אחרי ארוחת הערב ולא לאכול שעתיים לפני שהולכים לישון.

המחקר בדק אנשים המתגוררים ביפן, שלוקים בסוכרת מסוג 2, שעברו בדיקות רפואיות בין פעם לשלוש פעמים במהלך השנים 2008-2013. במהלך בדיקות אלו המשתתפים נשאלו על הרגלי האכילה והשינה שלהם, כולל כמה מהר הם בדרך כלל אוכלים, האם הם רגילים לדלג על ארוחת הבוקר והאם הם מנשנשים אחרי ארוחת הערב או אוכלים לפני שהם הולכים לישון. נוסף לכך הם נשאלו על הרגלי צריכת טבק ואלכוהול.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

אכלנים אטיים נוטים להיות בריאים יותר

בהשוואה לאנשים שאכלו מהר, אלו שאכלו בקצב רגיל היו בסיכון נמוך יותר ב-29 אחוז להשמנת יתר חולנית. אנשים שאכלו בקצב אטי יותר היו בסיכון נמוך יותר ב-42 אחוז לסבול מהשמנת יתר חולנית. ולמרות שהיקף קו המותן לא הראה שינוי רב במהלך המחקר, השינויים הגדולים ביותר היו בקרב אנשים שאכלו בקצב רגיל ובקצב אטי.

אלו שטענו כי אינם מנשנשים לאחר ארוחת הערב או לא אוכלים שעתיים לפני שהם נשכבים לישון היו בסיכון נמוך יותר לעלות במשקל מאנשים שכן נקטו אחת מההתנהגויות הללו. דילוג על ארוחת בוקר לא הראה שום שינוי ב-BMI של המשתתפים, אך החוקרים ציינו כי ישנם מחקרים אחרים שהראו כי דילוג על ארוחת בוקר במשך תקופה ארוכה קשור ל-BMI גבוה ולסיכון מוגבר למחלות.

via GIPHY

עוד ב-mako בריאות:
>> ה-OCD שלי ואני: רחלי רוטנר נחשפת
>> 5 גורמים מפתיעים שמשפיעים על המשקל
>> שער שיבה בגיל צעיר? מה זה בדיוק אומר עליכם

תוצאות המחקר אינן מפתיעות. אכילה מהירה נקשרה בעבר לטרום סוכרת ולתנגודת לאינסולין, שיכול להשפיע על המטבוליזם ועל שריפת השומן. החוקרים מציינים במאמרם שאנשים שאוכלים לאט שבעים יותר כאשר הם אוכלים פחות בהשוואה לאכלנים המהירים.

via GIPHY

ממצאים מעניינים נוספים התגלו לגבי האכלנים האטיים; הם נוטים להיות בריאים יותר ולאמץ הרגלים בריאים יותר בהשוואה לאכלנים מהירים. גם לאחר שנבחנו גורמים משפיעים אחרים, החוקרים מצאו שמהירות האכילה היא גורם שמשפיע באופן עצמאי על המשקל.

החוקרים ציינו במחקרם שמחצית מהמשתתפים הצליחו לשנות את מהירות האכילה שלהם במהלך המחקר – מה שיכול להעיד על כך שמדובר בהתנהגות הניתנת לשינוי. זה אומר שכל אחד יכול לאמץ אכילה יטית יותר, רק צריך קצת תרגול ואתם כבר בדרך הנכונה.