רבים תוהים אם ארוחות ביניים הן באמת חיוניות לשמירה על המשקל. לפי התפיסה הרווחת, ארוחות אלה עלולות לגרום לעלייה במשקל, אך בפועל מסתבר כי דווקא דילוג על ארוחות ביניים מוביל לאכילה בלתי נשלטת בהמשך היום, ולכן הן כל כך חשובות. ארוחות הביניים משמשות כתוספת קטנה ומזינה שעוזרת לשמור על רמות רעב מאוזנות לאורך היום - ולא רק זה.
ויסות רמות הסוכר בדם: ארוחות ביניים עוזרות לשמור על רמות סוכר יציבות, מה שמוביל לתחושת שובע ממושכת ומפחית את התשוקה למתוקים.
שמירה על תחושת שובע: כשאנחנו אוכלים ארוחות קטנות ותכופות, אנחנו שומרים על תחושת שובע לאורך כל היום, ומפחיתים את הסיכוי לאכול יותר ממה שאנחנו באמת צריכים.
שמירה על חילוף חומרים גבוה: אכילה בכל 4-3 שעות עוזרת לשמור על חילוף חומרים פעיל לאורך כל היום, מה שמגביר את ההוצאה האנרגטית היומית ותורם לשמירה על משקל גוף תקין.
מניעת אכילה בלתי נשלטת: ארוחות אלה עוזרות למנוע תחושת רעב קיצונית, מה שמפחית את הסיכוי להעדפת מזונות לא בריאים או עתירים בקלוריות, שומן רווי ובסוכר.
5 רעיונות לארוחות ביניים בריאות
פרוסות גבינה צהובה 15% מגולגלות עם זית
יתרונות בריאותיים: הגבינה היא מקור לחלבון איכותי, עשירה בסידן ומספקת שובע; וזיתים מכילים חומצות שומן מהצומח התורמות לבריאות הלב וכלי הדם.
עשר עגבניות שרי ו-100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
יתרונות בריאותיים: עגבניות שרי עשירות בוויטמין C, המחזק את המערכת החיסונית ומפחית תהליכי דלקת, וגבינה בולגרית עשירה בסידן החיוני לבריאות העצם. השילוב ביניהם עוצמתי, מאחר שוויטמין C מסייע לסידן שבגבינה הבולגרית להיספג במעיים בצורה טובה יותר.
אגוז מלך בתוך תמר לח עם כפית טחינה גולמית
יתרונות בריאותיים: אגוז מלך מכיל שומנים טובים מהצומח המסייעים לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם. בנוסף, הוא מכיל ויטמינים ומינרלים כמו: סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ וחומצה פולית. התמר מספק אנרגיה זמינה לגוף, והטחינה הגולמית מכילה חומצות שומן טובות, סידן, חומצה פולית ומגנזיום. כדאי להעדיף טחינה מסומסום מלא כיוון שהיא מכילה פי שמונה יותר סידן.
עשרה שקדים (לא קלויים)
יתרונות בריאותיים: משפחת האגוזים מכילה חומצות שומן טובות ונוגדי חמצון. שקדים מכילים את כמות הסידן הגבוהה ביותר מבין האגוזים ולכן הם נחשבים יעילים להפחתת צרבות. השקדים עשירים גם בוויטמין E המפחית תהליכי דלקת וטוב לבריאות הכללית של מערכות הגוף.
פרוסת לחם מקמח מלא עם כף קוטג' 5%
יתרונות בריאותיים: הקוטג' הוא מקור לחלבון איכותי וסידן, ולחם מקמח מלא עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול, מונעים עצירות ומספקים שובע לזמן ארוך יותר. כמו כן, שילוב של סיבים תזונתיים בתפריט מפחית את הסיכוי לחלות בסוגים שונים של סרטן.
סיון אקלר, תזונאית ילדים של הכללית במחוז שרון שומרון