מי אמר שבדיאטה חייבים להסתפק רק בסלט ובחזה עוף? אז אם בא לכם לגוון, הנה כמה מזונות שממש שווה לכם להוסיף לתפריט.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
1. דג בקלה
אם גם אתם בדיאטה והסלמון כבר יצא לכם מכל החורים, הסעיף הזה בשבילכם - מתברר שגם בקלה משתלם לכם. בקלה הוא מקור מצוין לחלבונים (כ-16 גרם ב-85 גרם דג מבושל). בנוסף, יש בו B12 וניאצין, המסייעים לגוף לשאוב אנרגיה ממזון, תורמים למערכת העיכול ומפחיתים כולסטרול.
2. כורכום
הוא אמנם תבלין מוכר במאכלים, אך היתרונות הבריאותיים שלו הם הצד החזק שלו. כורכום מכיל חומר פעיל הנקרא כורכומין, שאחראי לרבות מתכונותיו הבריאותיות. מחקרים הראו כי כורכומין מסייע לשכך בעיות בקיבה ובמעיים וגם עוזר לשכך כאבי מפרקים. מעבר לכך, כורכום מפחית רמות כולסטרול וכיוון שהוא מכיל רמות גבוהות של מנגן וברזל – הוא מסייע בעיכול שומן.
3. ג'ינג'ר
בדומה לכורכום, גם הג'ינג'ר הוא שורש שנחשב לסופרפוד של ממש בשל יתרונותיו הבריאותיים הרבים. הוא בעיקר מסייע לבריאות הקיבה והמעיים ומצוין לאנשים הסובלים מנפיחות בבטן. מחקרים הראו שג'ינג'ר יכול לסייע לגוף להיפטר מגזים המשרים תחושת אי-נעימות. ניתן לקנות אבקת ג'ינג'ר בחנות התבלינים, אבל שורש טרי זו האופציה הבריאה ביותר.
4. אבטיח
טעמו המתוק והעסיסי של האבטיח הפכו אותו לפרי פופולרי ביותר (ומושלם לחוף הים), אך כמות הקלוריות המועטה שבו הופכת אותו לפרי מושלם לדיאטה. בנוסף, באבטיח מעט סוכר וערך גליקמי נמוך (מדד המסייע לדרג מזונות לפי מידת השפעתן על רמות הסוכר בדם). ואם כל זה לא היה מספיק, אז אבטיח מכיל ציטרולין, חומצת אמינו המשפרת את זרימת הדם ומפחיתה עייפות.
5. גבינת עזים
גבינת עזים דלה בלקטוז (לעומת המקבילה מחלב בקר) ועשירה באומגה 3. בנוסף, בגבינת עזים חומצה לינולאית משולבת, שמחקרים הוכיחו כי היא מסייעת להפחית שומנים בגוף. השומן שבגבינה עוזר לתחושת שובע ובכך משתלם יותר מגבינות רזות או דלות שומן (שמותירות אתכן לא שבעים ובחיפוש אחר נשנושים).
עוד ב-mako בריאות:
>> השקרים שמספרים לכם על אורגזמות ובגידות
>> את האימון הזה תוכלו לעשות גם כשאין לכם זמן
>> שאלון: האם אתם חולי ניקיון או סתם מסודרים?
6. צ'יפס קוקוס
אם יש לכם חשק למתוק, זה החטיף המושלם בשבילכם. בצ'יפס קוקוס (מהסוג שללא תוספת סוכר) ישנם שומנים בריאים, סיבים תזונתיים וחלבונים – שילוב שישביע אתכם במהירות. בנוסף, בצ'יפס קוקוס כמות פחמימות דלה, לכן הם לא מעלים משמעותית את רמת הסוכר בדם.
7. פסטה
כן, אנחנו יודעים שהמאכל עתיר הפחמימות הפך למילה גסה בעולם הדיאטות, אבל האמת? חבל שכך. פסטה יכולה להיות בחירה בריאה, בתנאי שאתם שמים לב לדגשים הבאים: לבחור בפסטה מחיטה מלאה, הקפדה על גודל המנה ובחירה נבונה ברוטב. הימנעו מבחירה ברטבים מלאי שמנת כמו רוטב אלפרדו – והעדיפו רוטב עגבניות עם עשבי תיבול, שהוא גם דל קלוריות וגם עשיר בנוגדי חמצון. ומה לגבי גודל המנה? האיטלקים לרוב מסתפקים בכוס פסטה.
8. חמאת בוטנים/אגוזים
חמאת בוטנים מכילה חלבונים, סיבים תזונתיים ושומנים בריאים, שכפי שציינו בסעיף 6 – מהווים שילוב מנצח לתחושת שובע לאורך זמן. הדבר הכי חשוב זה לבחור בחמאת בוטנים או אגוזים ללא תוספת סוכר. המרכיבים שצריכים להופיע בגב האריזה הם בוטנים או אגוזים קלויים ומעט מלח. המלצה לנשנוש מועדף של תזונאים: תפוח עם חמאת בוטנים. טעים וסופר בריא.
9. חומץ
מחקרים מראים כי אפילו תוספת של מעט חומץ לארוחה שלכם, יכולה לסייע לכם לשמור על התיאבון שלכם ולשפר את הרגישות לאינסולין, התורם לבקרה על רמת הסוכר בדם. אם בא לכם לגוון, מומלץ מאוד לנסות חומץ תפוחים (אורגני, לא מסונן), שנחשב לאחד הסוגים הבריאים הקיימים של חומץ. בשל רמת החומציות הגבוהה שבו, כדאי להתחיל עם כמויות קטנות ולוודא שזה לא גורם לכם לאי-נעימות במערכת העיכול.
10. פופקורן
פופקורן הוא למעשה דגן מלא, המכיל סיבים תזונתיים החיוניים לתפקוד תקין של מערכת העיכול. סיבים מן הצומח מסייעים לשמור על חיידקי הקיבה והמעיים, שמחקרים הראו כי הם חשובים במניעת עלייה במשקל. חשוב לבחור בפופקורן טבעי, ללא תוספות, ללא שומן רווי, נתרן נמוך וכמות קלוריות נמוכה.