אין צורך להישאר במערכת היחסים המורכבת הזאת, אתם רק רוצים עוד ממנו, והוא רק עושה לנו רע. בין אם מדובר בהשמנה, סוכרת או בעיות לב – זה דיי ברור שהסוכר הוא לא חבר. איך נפרדים ממנו בלי למות מגעגוע? ובכן, ד"ר מרלין גלנוויל הבריטית כתבה ספר בשם Natural Alternatives to Sugar, שיעזור לכם להתגבר על האקס המיתולוגי – הנה כמה עצות שבעזרתן תיגמלו מסוכר ותחיו עם זה בשלום.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

זהו את הבעיה

הדבר הראשון שחשוב לשים לב אליו הוא איפה הבעיה נמצאת. אם אתם לא טוחנים שוקולדות ומנסים להקפיד על תזונה בריאה בסך הכל, זה עדיין לא אומר שאתם לא צורכים יותר מדי סוכר. ישנם המון מוצרים שמכילים כמויות אדירות של סוכר, ואנחנו צורכים אותם על בסיס יומיומי מבלי להיות מודעים לכך. אלו יכולים להיות מוצרים יומיומיים כמו רסק עגבניות ורטבים, אך אלו יכולים להיות גם מוצרים שהם בכלל מלוחים, כמו סוגים שונים של קרקרים וחטיפים. בשלב הראשוני כדאי לבדוק אם הדברים שאתם רגילים לאכול הם למעשה מלאים בסוכר, ולנסות למצוא להם תחליפים בריאים.

תאכלו לעיתים תכופות

כדי לשמור על רמת סוכר מאוזנת, חשוב להקפיד על אכילת הארוחות שלכם בזמן, לפני שמתרחשת ירידת הסוכר שגורמת לכם להרגיש מורעבים. מה שקורה כשמתחילים להיות רעבים הוא שמסתערים על החטיף הראשון שרואים, בשביל לקבל מנה מהירה של אנרגיה. אנחנו לא רוצים להגיע למצב הזה, משום שאנחנו באמת יותר חלשים והרבה יותר פזיזים בבחירות התזונתיות שלנו בנסיבות האלה. ההמלצה של ד"ר גלנוויל היא לאכול ארוחת בוקר עשירה, ולהשתדל לאכול כל שלוש שעות. עם זאת, זו לא הזמנה לטחון 6 ארוחות ביום, וחשוב לשלוט בכמויות שאתם אוכלים - תאכלו מעט ולעיתים תכופות.

קעריות עם ממתקים מלוחים (צילום: istockphoto)
גם בחטיפים מלוחים יש תוספת סוכר | צילום: istockphoto

גמילה הדרגתית

גמילה זה עניין שצריך לבוא מבפנים ולא מבחוץ, זה קשור לרצון ולמוכנות שלכם. אתם יכולים להתחיל להוריד דברים שמכילים סוכר מהתפריט שלכם, ובכל שבוע להוריד עוד קצת - עד שתגיעו למצב שאינכם צורכים סוכר. תתחילו בלהוריד את הדברים שלא באמת צריך בהם סוכר - אם אתם מוסיפים סוכר לדגני בוקר, לפירות או לרטבים שאתם מכינים – זה הזמן להפסיק. לאכול שוקולד באירוע מיוחד זה לא נורא, מה שחשוב זה מה שאתם מכניסים לפה באופן יומיומי. תחליטו שצריכת סוכר היא מוגבלת לפעם בשבוע, או פעמיים בחודש – ותחיו לפי זה.

 

ניקוי רעלים ב-5 ימים

אם הקטע ההדרגתי לא מדבר אליכם, יש פתרון גם לזה – צאו לניקוי רעלים של חמישה ימים ותפתחו דף חדש. המאכלים שאתם יכולים לאכול בזמן הניקוי הם: עלים וירקות ירוקים למיניהם (כמו קייל, תרד, ברוקולי, חסה, רוקט, פלפלים ירוקים שעועית ירוקה, אפונה, סלרי ואספרגוס), חלבונים למיניהם (כמו ביצים, דגים וטופו), אגוזים וזרעים מכל הסוגים, קינואה, שיבולת שועל וחליטות צמחים על סוגיהם השונים- כל עוד אין בהן סוכר.

תבחרו זמן מתאים לניקוי הרעלים, כשאין לכם מחויבויות קודמות ויש לכם מספיק זמן לתכנן את זה כראוי. אם תגיעו לעבודה בלי אוכל שהכנתם בבית בעצמכם, יהיה לכם קשה יותר לדבוק בניקוי. קחו לכם חמישה ימים שבהם אתם יכולים להשקיע בבישול ובקניית המאכלים המתאימים לניקוי.

תרד (צילום: istockphoto)
עלים ירוקים זה הדיבור | צילום: istockphoto
עוד ב-mako בריאות:
>> פחות זה יותר: המאכלים הבריאים שאתם צריכים לאכול פחות מהם
>> FFI: האח והאחות שלא ירדמו יותר בחיים
>> הצד האפל של פינות החי: האם זה מסוכן לילדים?

מה יקרה לכם בלעדיו?

גמילה מסוכר זה לא תהליך מאוד נעים, שכן, מדובר בחוויה שדומה לגמילה מסם. המשמעות היא שהגוף שלנו מנסה להילחם בזה, ומשתוקק לקבל את מנת הסוכר שלו. זה יכול לגרום לתחושות של עייפות, בעיות שינה, כאבי ראש ובעיקר חשקים עזים למתוק. זו רק בדרך של הגוף שלכם להתנגד, אבל ברגע שתתגברו על זה, זה רק יהפוך להיות יותר קל.

תפריט לניקוי הרעלים

ארוחת בוקר

אל תתפתו לדלג על ארוחת הבוקר, נסו את אחת האופציות הבריאות הבאות:

1. צרעי צ'יה בחלב קוקוס עם קצת אגוזים מפוררים מלמעלה

2. ביצים עלומות עם אבוקדו

3. ביצה מקושקשת עם סלמון

4. חביתת ירק

5. שייק פירות בריא על בסיס יוגורט, חלב סויה או חלב שקדים - ללא תוספת סוכר

6. יוגורט עם פירות

ארוחת צהריים

תקפידו על הארוחה הגדולה ביותר ביום דווקא בצהריים. הנה כמה אופציות:

1. סלט ירוק בתוספת סרדינים, טונה או הרינג

2. ירקות מוקפצים עם טופו

3. סלט עדשים וירקות ירוקים

4. פיתה מחיטה מלאה עם פלאפל וסלט

סלט עם טונה (צילום: Oksana Mizina, Shutterstock)
סלט מעולה לזמן הניקוי | צילום: Oksana Mizina, Shutterstock

ארוחת ערב

כדאי להקפיד על ארוחה קלילה בערב, הנה כמה אופציות

1. מרק מיסו עם ירקות וטופו

2. דג צלוי/ אפוי בליווי ירקות ירוקים

3. ירקות מוקפצים בליווי דג או טופו

נשנושים

כדי לשמור על רמות הסוכר בדם, תצטרכו גם ארוחות ביניים בין הארוחות. הנה כמה אופציות:

1. פרוסות קוקוס טרי

2. 25 גרם של אגוזים מכל סוג

3. סלרי במטבל טחינה

4. מקלות מלפפון במטבל חומוס

טיפים נוספים

הקפידו על שתיית מים בין הארוחות, ולא בזמן הארוחות עצמן. בנוסף, אם חסרים לכם הרטבים, פשוט תשתמשו בהרבה תבלינים ועשבי תיבול במקום – זה יצא אפילו יותר טעים. ואל תשכחו לחשוב על כל דבר שאתם מכניסים לפה ותחשבו פעמיים אם זה משהו שאתם צריכים לאכול או שאתם סתם עושים זאת מתוך הרגל.

(מקור)

>> זריקת הדיאטה החדשה הגיעה לארץ, מה הסכנות?