ממש כמו הברוקולי, הקולרבי והכרוב, גם הכרובית היא ירק ממשפחת המצליבים, המוכרת כמזון-על. משפחה זו ידועה בתרומתה הגדולה במניעת מחלות ממאירות וסוכרת וכן בהאטת תהליך ההזדקנות הטבעי. אגב, אפשר לאכול אותה טרייה או מבושלת. היא משתלבת מצוין בפשטידות, מרקים ועוד.

מגינה על הגוף ממחלות:  הכרובית מכילה נוגדי חמצון  ברמה גבוהה. נוגדי החמצון חשובים במיוחד כי הם מגנים על תאי הגוף לוכדים רדיקאליים חופשיים (רעלנים המצויים בגוף וגורמים לנזק חמצוני  לתאים, קרומי תאים וחלוקת תאים) בכך היא מחזקת את המערכת החיסונית .

מצוינת לנשים בהיריון: הכרובית מכילה גם כמות יפה של חומצה פולית ולכן חשובה לנשים הרות למניעת נזקים לעובר.

אישה בהיריון אוכלת סלט פירות במיטה (אילוסטרציה: Pixel-Shot, shutterstock)
מעולה לנשים בהיריון | אילוסטרציה: Pixel-Shot, shutterstock

שומרת על עצמות ושיניים בריאות: הכרובית מכילה כמות נאה של סידן בעל יכולת ספיגה טובה, אשר תורם לדלדול עצם ושומר על שיניים בריאות וחזקות.

דלת קלורית: בכרובית אין כמעט פחמימות או שומן, מה שהופך אותה לירק פופולרי במיוחד בקרב שומרי המשקל.

תורמת לתחושת שובע: יתרון תזונתי בריאותי נוסף של הכרובית נובע מכמות הסיבים התזונתיים הגדולה שהיא מכילה. אלה תורמים לתחושת שובע ולשיפור פעילות המעי.

תורמת למניעת סוכרת: אכילה של כרובית עם פחמימה כלשהי תורמת להאטה של ספיגת הסוכר הודות לכמות הסיבים הגבוהה שבה המאפשרים זאת. כך היא תורמת למניעת סוכרת.

רופא שיניים, טיפול שיניים (צילום: bezikus, shutterstock)
רוצים שיניים בריאות? הסידן שבכרובית יכול לעזור | צילום: bezikus, shutterstock

תורמת לבריאות הלב: הכרובית מכילה כמות גבוהה של אשלגן שהוא מינרל התורם לבריאות הלב.

 

חשוב לשטוף היטב בטרם האכילה ולהימנע מאכילת חלקים מוכתמים שעלולים להכיל ריכוז של חיידקים ומזיקים.

 

 הכותבת היא ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה של הכללית במחוז מרכז