זוג משפיעני רשת פרסם סרטון קצר להכנת מיונז ביתי, תחזיקו חזק – הוא אינו כולל שימוש בביצים חיות. אחרי שהתלהבנו בלב מהרעיון, פנינו לשיר – אלפי זגר, דיאטנית קלינית בכירה של הכללית במחוז דן – פ"ת כדי להבין אם הזוג הפוטוגני באמת עלה על פטנט בעל ערך תזונתי שניתן להשגה בקלות, או שמדובר בגימיק בלבד. "הופתעתי לגלות איך בכלום מאמץ כל אחד ואחת יכולים להכין מיונז בריא בקלי קלות", מיהרה לאשר. "היופי במתכון זה שהוא אפילו מתאים לנשים בהיריון".

כפי שתוכלו לראות, רשימת הרכיבים צנועה למדי והיא כוללת: 3 ביצים מבושלות, מעט מים, שמן זית, חומץ ומלח. "זה נהדר, כי מדובר במרכיבים פשוטים, בלי צורך בהוספת חומרים משמרים, שמן מזוכך, חומרי טעם ואפילו אין במתכון כל תוספת סוכר. עד כמה שזה נשמע מפתיע, באמת אין צורך בסוכר במיונז", מבהירה אלפי זגר.



היא מציינת שאם תכינו את המתכון בבית, תחסכו מהגוף שלכם כמה רכיבים פחות רצויים, שאותם לרוב נהוג להוסיף למיונז קנוי:

שמן: כשאנחנו קונים מיונז בסופר, על גב האריזה כתוב "שמן צמחי", מה שלא מאפשר לנו לדעת באיזה שמן באמת משתמשים ומה בפועל נכנס לנו לגוף. חשוב להבין שישנם שמנים צמחיים שהרכב השומן שלהם אינו בריא ומזיק לגוף. (יש חברות שמוסיפות שמן סויה או שמן חמניות, שגם הם לא בריאים לגוף שלנו). לעומת זאת, היתרון במתכון של המיונז הביתי הוא בבחירת איכות השמן. שמן זית מכיל למשל מכיל אחוז גבוה של שומן חד בלתי-רווי ואומגה 3 ויש לו השפעה חיובית על הפחתת רמות הכולסטרול הרע  (LDL).

מלח: כאשר אנחנו קונים מיונז, אנחנו לא יכולים לשלוט בכמויות המלח שבאריזה. היתרון של המיונז הביתי, הוא שגם במקרה הזה ניתן לשלוט בכמות המלח שמוסיפים. זה חשוב בייחוד עבור חולי כליות, הסובלים מאי-ספיקת לב, ממחלות לב ולאנשים עם יתר לחץ דם שצריכה מרובה של מלח עלולה להזיק להם. 

מטבל מיונז (צילום: היינץ)
מסתבר שאפשר גם בריא. מיונז ביתי | צילום: היינץ

ביצים: מיונז ביתי הוא דרך נפלאה לשלב ביצים בתפריט היומי. הביצים הן מקור מעולה לחלבון איכותי שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לגופנו. בנוסף, הן מכילות סלניום שהוא נוגד חמצון רב-עוצמה שחשוב לתפקוד תקין של בלוטת התריס; חומצה פולית שחשובה, בין היתר, לתפקוד תקין של מערכת העצבים המרכזית וייצור המטען הגנטי (ה-DNA); ויטמין A שחשוב לבריאות העור, שמירה על מערכת החיסון ובריאות העין - והרשימה עוד כל כך ארוכה.

סוכר: המתכון הנוכחי מוכיח שלא באמת חייבים להוסיף סוכר למיונז, כפי שנהוג, ובעיקר – שעדיין אפשר ליהנות מטעם משובח. שורה ארוכה של מחקרים מצביעה על קשר בין צריכה מוגברת של סוכר לבין מחלות ומצבים בריאותיים כמו: סוכרת, כבד שומני, מחלות לב וכלי דם וגם פגיעה קוגניטיבית כמו אלצהיימר ואפילו סרטן.

בקיצור, הדיאטנית כבר אימצה את המתכון, וגם אנחנו רצים להכין - מה אתכם?