ראש השנה הוא חג שבו מקובל לאכול רימון - משבעת המינים, הפרי שעליו נוהגים לברך - "ירבו זכויותינו כרימון". מדובר בפרי עשיר מאוד ביתרונות תזונתיים שתורמים לבריאות הגוף. הנה כמה סיבות לאכול אותו לאורך כל השנה ולא רק בחג.
תורם להקלה על הסובלים מדלקות: מיץ הפרי עוזר מאוד בהקלה במצבים של דלקות מעיים שונות.
תורם לפעילות התקינה של הלב: הרימון עשיר מאוד באשלגן - מינרל חיוני ביותר לפעולה תקינה של הלב.
מצוין לפעילות מערכת העצבים: עשיר בוויטמינים מקבוצה B - תיאמין וריבופלבין, אשר חשובים לפעילות התקינה של מערכת העצבים וכן לפעילויות מטבוליות שונות. הרימון מכיל גם חומצה פולית החשובה לחיזוק המערכת העצבית ומניעת מומים בעובר.
המון ויטמין C: ב-100 גרם פרי יש 10 מ"ג ויטמין C אשר חיוני למבנה רקמות החיבור בגוף ולתפקודן, ובמילים פשוטות - חיוני להחלמת פצעים, חבלות וכוויות. כמו כן, ויטמין זה מסייע בספיגת הברזל מהמזון.
חיוני למניעת אנמיה: הוא מכיל ברזל - רכיב חשוב המשתתף ביצירת המוגלובין ואנזימים שונים שגם חיוני למניעת אנמיה.
טוב לסובלים מסוכרת: הערך הגליקמי של רימון נמוך ולפיכך גם סוכרתיים יכולים ליהנות ממנו.
תורם לעיכול תקין: הרימון עשיר בתאית, אשר ידועה בתרומתה לפעילות עיכול תקינה.
תורם למניעת מחלות: עשיר בנוגדי חמצון - חומרים העוזרים במניעת מחלות סרטן, מחלות לב ועוד.
ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה בכללית