ראש השנה הוא חג שבו מקובל לאכול רימון - משבעת המינים, הפרי שעליו נוהגים לברך - "ירבו זכויותינו כרימון". מדובר בפרי עשיר מאוד ביתרונות תזונתיים שתורמים לבריאות הגוף. הנה כמה סיבות לאכול אותו לאורך כל השנה ולא רק בחג. 

תורם להקלה על הסובלים מדלקות: מיץ הפרי עוזר מאוד בהקלה במצבים של דלקות מעיים שונות.

תורם לפעילות התקינה של הלב: הרימון עשיר מאוד באשלגן - מינרל חיוני ביותר לפעולה תקינה של הלב.

מצוין לפעילות מערכת העצבים: עשיר בוויטמינים מקבוצה B - תיאמין וריבופלבין, אשר חשובים לפעילות התקינה של מערכת העצבים וכן לפעילויות מטבוליות שונות. הרימון מכיל גם חומצה פולית החשובה לחיזוק המערכת העצבית ומניעת מומים בעובר.

אישה עם שיער אדום לפני ריצה (צילום: Thomas Andreas)
תורם ללב | צילום: Thomas Andreas

המון ויטמין C: ב-100 גרם פרי יש 10 מ"ג ויטמין C אשר חיוני למבנה רקמות החיבור בגוף ולתפקודן, ובמילים פשוטות - חיוני להחלמת פצעים, חבלות וכוויות. כמו כן, ויטמין זה מסייע בספיגת הברזל מהמזון.

חיוני למניעת אנמיה: הוא מכיל ברזל - רכיב חשוב המשתתף ביצירת המוגלובין ואנזימים שונים שגם חיוני למניעת אנמיה. 

טוב לסובלים מסוכרת: הערך הגליקמי של רימון נמוך ולפיכך גם סוכרתיים יכולים ליהנות ממנו.

גזים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מעולה לעיכול | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

תורם לעיכול תקין: הרימון עשיר בתאית, אשר ידועה בתרומתה לפעילות עיכול תקינה.

תורם למניעת מחלות: עשיר בנוגדי חמצון - חומרים העוזרים במניעת מחלות סרטן, מחלות לב ועוד.

 

ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה בכללית