אוהבים שוקולד? אתם ממש לא לבד. מדובר באחד הנשנושים המתוקים הפופולריים ביותר בעולם, ועל כך יעידו המוני האנשים שצורכים אותו מדי שנה. כדי להצליח לשלב אותו בתפריט, אבל לא לפגוע במשקל או בבריאות, צריך לפעול בתבונה. כך תעשו את זה נכון.
צמצמו בצריכת שוקולד חלב: שוקולד מהסוג הזה מכיל מוצקי קקאו שבהם נוגדי חמצון המגינים עלינו מפני מחלות שונות, אולם הכמות שלהם בו קטנה יחסית. לעומת זאת, הוא מכיל כמות גבוהה למדי של שומן, שמקורו בעיקר בעיקר מחלב, ותרומתו החיובית לבריאות קטנה. יתרה מכך, הוא לרוב מכיל הרבה מאוד סוכר. חשוב לציין כי ככל שרמת אחוזי מוצקי הקקאו עולה כך כמות היחסית של הסוכר יורדת.
שוקולד מריר אפשר – אבל במינון: שוקולד כזה לרוב מכיל יותר מוצקי קקאו בהשוואה לשוקולד החלב, וגם מכיל נוגדי חמצון חשובים המסייעים, כאמור, במניעת מחלות על הגוף מרדיקליים שליליים, הנגרמים מהשפעות המזיקות של זיהום האוויר. ניתן לצרוך 4-2 קוביות שוקולד ביום, ורצוי לבחור בכזה המכיל מעל 70% מוצקי קקאו.
צמצמו את צריכת חטיפי השוקולד: חטיפים אלה מכילים רכיבים פחות רצויים, כגון - כמות סוכר גדולה, ומנגד – מעט רכיבי קקאו ומוצריו. בקטגוריה זו כלולים מוצרים שברובם הגדול הם חסרי תרומה תזונתית כל שהיא מבחינה תזונתית ובריאותית.
מכורים לשוקולד? נסו שוקולד חרובים: אופציה בריאה אחרת היא לשלב בתפריט שוקולד העשוי מחרובים. אלה ידועים בשלל תכונותיהם הבריאותיים – הם עשירים בפחמימות מורכבות (סיבים תזונתיים) וחלבונים, ומסייעים בהפחתת רמת הסוכר בדם, וכן עוזרים במקרים של בעיות במערכת העיכול.
הגבילו את הצריכה בקרב ילדים: תוכלו לסכם איתם מראש על צריכת שוקולד אחת לשבוע. כך הם גם ילמדו שיש לצרוך מתוק במינון וגם יצפו להפתעה השבועית המתוקה שתחכה להם. אופציה לממתק ביתי – הניחו ב"מצנם משולשים" שתי פרוסות של לחם ובתוכן שתי קוביות שוקולד מריר איכותי. זוהי דרך לגיטימית שתאפשר לילדים לצרוך מתוק בלי להגזים ובלי להזיק לבריאות.
מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן - פ"ת