מעבר לעובדה שמדובר בכוכבת קולינרית שמשמשת את רובינו במטבח, מסתבר שבתוך פרחי הכרוכית הלבנים חבויים שפע של יתרונות בריאותיים. היא עשירה בוויטמינים ובנוגדי חמצון, תומכת בתפקוד המוח, עוזרת לשמור על משקל תקין – והרשימה ארוכה.

 

מונעת דלקות ומחלות

הכרובית מכילה נוגדי-חמצון חזקים כמו גלוקוזינולטים ואיזותיוציאנטים, שמסייעים בהפחתת דלקות ובהגנה על התאים מנזק חמצוני. צריכה קבועה שלה יכולה לסייע בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות, כמו סרטן ומחלות לב, בזכות ההגנה שהיא מספקת לתאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים.

 

משפרת את בריאות המוח ומשפרת את הזיכרון

כרובית היא מקור מעולה לכולין, רכיב תזונתי החיוני לפעילות המוח. בין היתר, הוא משפר תהליכי זיכרון ולמידה, ואף יכול לסייע במיתון הירידה הקוגניטיבית המתרחשת באופן טבעי עם הגיל.

ירקות מצליבים (צילום: Karaidel, shutterstock)
מגיעה ממשפחה טובה - המצליבים | צילום: Karaidel, shutterstock

 

תורמת לבריאות מערכת העיכול

הסיבים התזונתיים שבכרובית מסייעים לתנועתיות מעיים תקינה, וכך הם למעשה תורמים לבריאות מערכת העיכול. סיבים אלה עוזרים גם במניעת מחלות כמו סרטן המעי הגס, ומספקים תחושת שובע לאורך זמן.

 

מסייעת לתפקוד הכבד

הכרובית היא מקור לסולפוראפן - תרכובת טבעית המעודדת צהליכים טבעיים של הכבד בסילוק רעלים ובהגנה על תאי הכבד מפני נזקי חמצון. בנוסף, מחקרים מצביעים על כך שסולפוראפן עשוי גם לעכב את הצמיחה של תאים סרטניים ולסייע בהפחתת הסיכון להתפתחות סוגי סרטן שונים.

תזונה נכונה, דיאטה, אישה בדיאטה (צילום: Golubovy, shutterstock)
מעולה לדיאטה | צילום: Golubovy, shutterstock

 

מחזקת את מערכת החיסון

כרובית מכילה כמות גבוהה של ויטמין  c. כוס אחת של כרובית מספקת כ-54% מהצריכה היומית המומלצת שלו, מה שבפועל מסייע לחיזוק מערכת החיסון, להגנת התאים, שיפור בריאות העור וספיגת ברזל טובה יותר.

 

משמשת כתחליף דל קלוריות ומשביע לדגנים וירקות פחמימתיים

הכרובית היא תחליף מצוין לדגנים ולירקות פחמימתיים כמו תפוח אדמה, אורז ובורגול. היא מכילה רק כ-25 קלוריות לכוס, ועשירה בסיבים תזונתיים ובמים. תכולת הסיבים והנוזלים שבכרובית מסייעת לתחושת שובע לאורך זמן, מה שתורם לתהליך הירידה במשקלֿ.

 

הכותב הוא זיו זפרני תזונאי ספורט