הבטטה היא ירק שורש מעובה ממשפחת החבלבליים. כיוון שהיא מכילה כמות גדולה של עמילן וסוכר, מבחינה תזונתית היא נחשבת פחמימה. יש בה שפע של יתרונות תזונתיים ולכן כדאי מאוד לשלבה בתפריט. אפשר לאפות או לצלות אותה, לשלב אותה במרקים ובסלטים ואף להכין ממנה קינוחים. כעת, כשחנוכה מתקרב, בהחלט אפשר לשקול להכין לביבות בטטה מתקתקות, עדיף כמובן לאפות ולא לטגן אותן.
מבחינה קלורית, מאה גרם בטטה מכילים כ-80 קלוריות – בערך כמו בפרוסת לחם.
יתרונות תזונתיים רבים
תורמת לעיכול תקין: הבטטה מכילה כמות רבה של סיבים תזונתיים. מאה גרם בטטה מכילים כ- 3 גרם סיבים. אלה מסייעים לתהליך העיכול תקין ומעניקים תחושת שובע.
מונעת מחלות: הבטטה מכילה כמויות גדולות של בטא קרוטן. זהו הפיגמנט הנותן את הצבע הכתום. הבטא קרוטן שייך למשפחת הקרטנואידים והוא מהווה מקור ליצירת ויטמין A. הקרטנואידים הינם נוגדי חמצון חזקים, אשר עוזרים לגוף להתמודד מול מחלות ונזקי חמצון. ויטמין A תורם לראיה ולבריאות העור. ישנן בטטות בצבעים שונים כמו סגול ולבן. בטטות אלה לא יכילו את הבטא קרוטן, אלא נוגדי חמצון אחרים כמו למשל אנתוציאנין בבטטה הסגולה.
מפחיתה את הסיכוי למחלות לב וכלי דם: תכולת הסידן בבטטה גדולה פי שלושה מתכולת הסידן שבתפוח האדמה. כמו כן, היא מכילה כמות גדולה של אשלגן המסייע באיזון לחץ הדם ובהפחתת הסיכוי לסבול ממחלות קרדיווסקולאריות.
מקור לוויטמינים: הבטטה מהווה מקור לוויטמין C אשר מחזק את מערכת החיסון שלנו ועוזר לגוף להתמודד כנגד מחלות. הבטטה מכילה ויטמינים נוספים כמו מגוון ויטמיני B וויטמין E.
אפרת בן שץ פורשיאן, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, בחלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא