באזור ניס שבצרפת תמצאו לא מעט אנשים שנהנים מדי יום לאכול סלט ניסואז. במקור, הוא מבוסס על ירקות טריים, טונה, דג עפיאן, ביצים קשות ושמן זית. שילוב מרכיבי התזונה הים תיכוניים שבו הופכים את הסלט לעשיר בערכים תזונתיים טובים. נכון, הוא קצת רטרו, אבל מי אמר שאי אפשר להתפנק על נוסטלגיה מלאה בכל טוב מדי פעם?
השומן הבריא: רוב השומן בשמן הזית שבסלט הוא חד בלתי רווי. שמן זה משפיע לטובה על רמות הכולסטרול בגוף, והוא מסייע לשמירה על לחץ דם תקין ובריאות הלב.
הירקות הטריים: חסה, פלפלים, עגבניות ויש המוסיפים שעועית ירוקה - הירקות שבסלט עשירים בסיבים תזונתיים התורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול, וכן נוגדי חמצון – רכיבים הפועלים נגד תהליכי דלקת והזדקנות של התאים.
הדג והביצה: מדובר במקורות מצוינים לחלבון מלא התורם לבניית הרקמות הגוף. הדגים מכילים חומצות שומן אומגה 3 מסוג DHA שמשפיעת על תפקוד המוח, תורמות להורדת רמות השומנים בדם ועוד.
בצרפת נהוג להגיש את הסלט לצד רוטב ויניגרט וכוס יין אדום. למבוגרים בריאים שאינם סובלים ממחלות רקע, כוס יין אדום בהחלט מומלצת לצריכה מדי פעם - היא עשירה בפוליפנולים - חומרים נוגדי חמצון בעלי תכונות אנטי-קרצינוגניות התורמים למניעת טרשת עורקים.
יעל חן רביע, דיאטנית בכירה של הכללית