החציל הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי. אפשר להכין באמצעותו אין-ספור מאכלים – ממוסקה דרך אנטיפסטי ועד סלט חצילים פיקנטי. עדיף לאפות אותו בתנור או לקלות על אש או על גחלים – כך הוא לא סופג כמות גדולה של שמן וניתן לשלוט בתיבול. ברשת תמצאו גם מתכונים לחציל מאודה שכדאי לנסות.
לא רבים מודעים לכך, אבל מסתבר שחציל הוא גם אחד המאכלים המזינים ביותר שיש. הנה כמה סיבות מעולות לשלב אותו בתפריט השבועי.
מגן על המוח: החציל מאט את הזדקנות תאי המוח ושומר עליו מפני נזקי חמצון. הוא תורם להאטת הזדקנות המוח ולשמירה על תפקודו התקין.
תורם לאיזון הכולסטרול: מדובר בירק עשיר בפיגמנטים סגולים שנקראים אנתוציאנינים וספונינים, הידועים בתרומתם לשמירה על ערכי כולסטרול תקינים בגוף.
מגן על המערכת החיסונית: החציל מכיל ויטמין B6 ו-B1 הידועים ביכולתם לשמור על מערכת זו.
תורם להסדרת פעילות מערכת העיכול: הוא עשיר בסיבים תזונתיים, שתורמים לשיפור היציאות, למניעת עצירות ולפעילות כללית טובה יותר של מערכת העיכול.
דל קלוריות: בצורתו הקלויה או האפויה, החציל מכיל רק 35 קלוריות ל-100 גרם.
מריאנה אורבך , מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן – פ"ת