הבמיה משתלבת נפלא בתפריטים צמחוניים וטבעוניים, אך היא גם יכולה לתרום טעם ומרקם ייחודיים לתבשילים בשריים. מנה המורכבת מבמיה ברוטב עגבניות ושום למשל, המוגשת על אורז, היא טעימה, משביעה ועשירה בוויטמין C ובסיבים תזונתיים. הנה עוד כמה יתרונות של הירק המעניין הזה.

דלה בקלוריות: 100 גרם במיה מכילים בסה"כ כ-30 קלוריות. זאת מאחר שהיא מכילה אחוז גבוה של מים ולעומת זאת - אחוז נמוך מאוד של שומן.

עשירה בסיבים תזונתיים: אלה תורמים לתחושת שובע ולפעילות תקינה של המעיים ומערכת העיכול. מספר הקלוריות הנמוך בשילוב כמות הסיבים הגבוהה הופכים אותה למזון אידיאלי המסייע בשמירה על המשקל.

מטבח (צילום:  lenetstan)
יעבוד מצוין בתבשיל עגבניות | צילום: lenetstan

עשירה במינרלים שתורמים לחיזוק העצם: הבמיה היא אחת ממקורות הצומח המכילים כמות נאה ביותר של סידן - מינרל החיוני לבנייה ושמירה על מסת העצם. בנוסף, היא מכילה מגנזיום שגם לו תפקיד חשוב בבריאות העצם.

מפוצצת בוויטמינים: מה למשל? ויטמין C שתורם לחיזוק מערכת החיסון, ויטמינים מקבוצה B שתורמים למטבוליזם ולפעילות מערכת העצבים, ויטמין A שדרוש לתהליכי גדילה וויטמין K שעוזר לקרישת הדם.

מכילה פלבנואידים ונוגדי חימצון: בטא קרוטן, קסנטין ולוטאין למשל, הם נוגדי חמצון חשובים שבין היתר תורמים לשמירה על בריאות הריריות - למשל על החניכים והעיניים.

איש מבוגר מתאמן  (צילום: Mladen Zivkovic, shutterstock)
שומרת על מסת העצם | צילום: Mladen Zivkovic, shutterstock

מפחיתה את הכולסטרול ה"רע": הבמיה מכילה פקטין – סיב תזונתי שמסייע בהפחתת רמת הכולסטרול LDL המכונה "רע", מה שבפועל תורם לאיזון רמת הכולסטרול הכללית בגוף.

 

טיפ: בישול הבמיה עם ירקות חומציים, כמו עגבנייה למשל, תורם לריכוכה ומעדן את מרקמה הדביק.

 

 הכותבת היא יעל חן - רביע, דיאטנית בכירה של הכללית