פרוזן יוגורט, הוא ללא ספק הפינוק האולטימטיבי של הקיץ: הוא קריר ומרענן, מתאים לילדים ולמבוגרים. הוא מורכב מיוגורט ומוגש לרוב קפוא עם פירות, רטבים, שוקולד או סוכריות.

כיום ניתן להשיג אותו ברוב הגלידריות, וכיוון שהוא נתפס בריא יותר מגלידה, אנשים נוטים לצרוך כמויות גדולות ממנו, ואף להתפנק עם תוספות כגון: רטבים, שוקולדים, פירות ואגוזים. אולם, חשוב לדעת שתוספות אלו יכולות להכפיל פי כמה את ערכו הקלורי של הפרוזן יוגורט, בעיקר לנוכח העובדה שטעמו החמוץ של היוגורט יכול לטשטש את כמויות הסוכר הגבוהות שבמנה.

היוגורט מכיל עד כ-5% שומן, אחוז נמוך בהשוואה לגלידות למיניהן שאחוזי השומן שבהן הם לרוב מעל 10%. עם זאת, חשוב לדעת שאחוז שומן גבוה דווקא תורם לתחושת השובע ומאט את ספיגת הסוכר. אחד מיתרונותיו הבולטים של היוגורט הוא כמות החיידקים הטובים שבו, אך למרבה הצער הכמות והאיכות פוחתת באופן משמעותי עקב תהליך ההקפאה.

סורבה (צילום: AntiGerasim, Istock)
תמיד עדיף להכין בבית | צילום: AntiGerasim, Istock

שימו לב לתוספות

מבחינה קלורית, מנת פרוזן יוגורט יכולה לנוע בין 100 ל-300 קק״ל - ערך קלורי השווה למספר כפות של פסטה. זכרו שכל תוספת שתבחרו מכילה כ-100 קק״ל לכף, ואם אתם מוסיפים אותה ליוגורט תוכלו להגיע בקלות לארוחה עתירה בקלוריות. בכל מקרה זכרו כי פרוזן יוגורט או כל קינוח אחר לא נועד להשביע אתכם, ולכן אם אתה רעבים רצוי שתאכלו ארוחה מזינה.

מה לגבי פרוזן יוגורט דל קלוריות?

בשנים האחרונות עלתה המודעות לנזקים הבריאותים של תחליפי הסוכר במוצרי מזון מעובדים. נמצא כי צריכה מרובה של ממתיקים מלאכותיים, עלולה לגרום להשמנת יתר, לסוכרת והתפתחות תסמונת מטבולית. מוצרים המכילים ממתיקים רב-כהליים כמו: סורביטל, קסיליטול, מלטיטול ואריתריטול ממומלץ לצרוך במתינות. צריכה מרובה שלהם עלולה לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול, לכאבי בטן, התכווצויות ושלשולים.

בנוסף, חשוב לדעת כי מוצרי מזון מעובדים כמו יוגורט דל-סוכר לא תמיד מכילים פחות קלוריות. לכן, ההמלצה היא לצרוך את הגרסה הרגילה או הביתית ולא להפריז במינון. היתרונות בהכנת יוגורט ביתי נובעים מכך שאתם אלה שיכולים לשלוט בכמויות וברכיבים.

סוכריות עדשים (צילום: filonmar, Istock)
תוספת יכולה להקפיץ את הערך הקלורי | צילום: filonmar, Istock

שורה תחתונה: אומנם הפרוזן יוגורט הוא מאכל עתיר בסוכר (שמקורו גם בפירות עצמם) אך הוא מופחת בשומן, ובניגוד לשאר החטיפים המכילים פחמימות בלבד, הוא מכיל גם חלבון וסידן התורמים לתחושת שובע. אם אתם מחפשים קינוח קפוא ומרענן על בסיס יום יומי, עדיף שתבחרו בשייק על בסיס יוגורט המכיל פירות טריים או קפואים. אם אתם מוסיפים שוקולד או סוכריות, אל תפריזו בכמות.

 

שיהיה קיץ מרענן, בריא וטעים!

 

הכותבת היא לנה חרמץ, דיאטנית קלינית ומנהלת מרפאה להפרעות אכילה, במכבי שירותי בריאות מחוז דרום