פסח כבר ממש בפינה, ורק מלחשוב על הארוחות המשפחתיות הצפויות לנו מתחשק לנו לפתוח כפתור במכנסיים. הדג המסורתי – הלוא הוא הגפילטע-פיש כבר שנים מככב על שולחן החג, אבל הטעם והמרקם שלו לא מושכים את כולם. אם אתם מארחים בליל הסדר ומחפשים גיוון למתכוני דגים, הנה למשל 3 אופציות למאכלי דגים טעימים ומזינים.
סביצ'ה לוקוס: טוויסט מרענן ובריא
לאלו שמחפשים רעיון למנה שונה בנוף, סביצ'ה לוקוס מציע אלטרנטיבה מעניינת ושונה לגפילטע פיש המסורתי. ההכנה פשוטה: שמרים דג לוקוס טרי במיצי הדרים (כמו ליים או לימון) יחד עם בצל, כוסברה, אבוקדו ותבלינים וזה – מסדרים על צלחת ומגישים.
יתרונות דג הלוקוס: מרקמו וטעמו עדין והוא מקור עשיר לחלבון רזה, לחומצות שומן אומגה 3 וגם ויטמינים ומינרלים חיוניים. אומגה 3 חשובה לבריאות הלב, מפחיתה דלקות וגם מפחיתה את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם. בנוסף, לוקוס עשיר בוויטמין B12 שתומך בתפקוד עצבים, שמירה על מצב הרוח וייצור תאי דם אדומים. הוא מכיל סלניום - מינרל נוגד חמצון, מסייע לתפקוד תקין של בלוטת התריס, מגן מפני זיהומים וחשוב לאיכות הביציות בתהליכי פוריות.
קציצות טונה: עשירה בחלבון איכותי
למי מכם שלא אוהב את הגפילטע פיש, הנה רעיון לקציצה אחרת. קציצות הטונה הן בחירה מנצחת וקלה להכנה. אפשר אפילו להכניס לתוך הבלילה ירקות מבושלים כמו גזר או קישוא.
יתרונות דג הטונה: בין שמדובר בשימורים ובין שבטונה טרייה, זוהי בחירה תזונתית נהדרת. הטונה מלאה בחלבון איכותי, חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 ובמגוון ויטמינים ומינרלים. חלבון הוא רכיב חיוני לשיקום ובניית השרירים, וחומצת שומן אומגה 3 תומכת בתפקוד תקין של המוח ומפחיתה דלקות. הטונה עשירה גם בסלניום, מינרל בעל תכונות נוגדות חמצון המסייע להפחית את הסיכון למחלות כרוניות, והיא עשירה גם בוויטמין D שמשחק תפקיד בבריאות העצם ובשמירה על מערכת החיסון, וכן באשלגן, שמסייע לוויסות לחץ הדם.
סלמון: הבחירה התזונתית המושלמת
דג הסלמון הוא הבחירה המושלמת למנה בריאה ומזינה. אפשר לאפות אותו בתנור, על הגריל או לצרוב במחבת - זוהי אופציה רב-תכליתית ואלגנטית שתמיד מצליחה להרשים.
יתרונות דג הסלמון: סלמון ידוע בטעמו העשיר, במרקם החמאתי וכן בפרופיל התזונתי המרשים. הוא עשיר בחומצת שומן חיונית בשם אומגה 3 שחיונית לבריאות הלב, והוכחה כמפחיתה את הסיכון למחלות לב, מורידה לחץ דם ומשפרת את רמות הכולסטרול. סלמון הוא גם מקור מצוין לחלבון, המספק את כל חומצות האמינות החיוניות שהגוף שלנו צריך לבריאות מיטבית. בנוסף, הוא עמוס בוויטמינים ובמינרלים, כולל ויטמין D, ויטמין B12, אשלגן וסלניום, התומכים בבריאות טובה .
לסיכום: כשאתם מתכוננים לחגוג את חג הפסח עם המשפחה והחברים, זכרו שיש עולם שלם של דגים מעבר לגפילטע פיש שמחכים להיכנס לתפריט החג. מהטעמים המרעננים של הסביצ'ה ועד לקציצות הטונה לילדים והפשטות האלגנטית של הסלמון - המנות האלה מגוונות ויכולות להתאים לכולם, רק חשוב לדאוג להסיר את אדרות הדגים, למען בטיחות הילדים והמבוגרים סביב השולחן.
שיר אלפי - זגר , דיאטנית קלינית בכירה של הכללית במחוז דן – פ"ת