כולנו מכירים את אלו שלא משנה מה וכמה הם יאכלו, תמיד הם יישארו בגזרה חטובה שמאפשרת להם ליהנות וליהנות בלי לשלם את החשבון. האם לעולם חוסן? מסתבר שגם לזמן יש קצב משלו ומה שעובד חלק בגיל מסוים, מתחיל לחרוק בתקופות אחרות בחיים. מחקר חדש משרטט בצורה מפורטת את השינויים הפנימיים, כפי שהם מתרחשים בגוף בהתאם למעגל החיים.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
החוקרים אספו מידע עצום על כ-6,000 איש מ-95 מדינות, בכל טווחי הגילאים, החל מתינוקות בני 8 ימים ועד מבוגרים בני 95. נלקחו בדיקות שתן יומיות מכל המשתתפים, כדי לעקוב אחרי כמות האנרגיה היומית שכל משתתף הוציא. הטכניקה שבה השתמשו החוקרים בדקה לא רק את כמות הקלוריות החיוניות כדי להישאר בחיים, אלא מדדה בפועל את כמות האנרגיה שנשרפה בכל יום, כך שהיה אפשר לשקלל את הנתונים לפי גיל ולראות את השינויים שלב אחרי שלב.
על פי המחקר, קצב חילוף החומרים מגיע לשיא בתחילת החיים ומשם מתרחשת ירידה הדרגתית לאורך גיל ההתבגרות ועד גיל העמידה. עד גיל 20 הקצב מאט ב-3%, נשאר די יציב לאורך השנים עד גיל 50 ומשם ואילך מתרחשת ירידה דרמטית של 0.7 ביום עד גיל 90. לשם השוואה ילד בן שנה שורף קלוריות בסביבות 50 אחוז יותר ממבוגר ביחס לגודל הגוף.
עוד ב-mako בריאות:
<<מאילו נקודות חן חייבים להיזהר?
>> חוקרים גילו משהו מדהים על שנת צהריים
>> מדענים: צפויה ירידה דרמטית במספר הנשים בעולם
אחד הנתונים הבולטים שעולים במחקר הוא שאין קשר ישיר בין התהליכים החיצוניים שעוברים עלינו במהלך השנים כמו שינויים פיזיולוגים בגילאי ההתבגרות או בגיל הבלות. אז אם ביום בהיר אתם עומדים על המשקל ומתחילים להילחץ, יכול להיות שהקצב הפנימי שלכם קיבל איזשהו טוויסט והגיע הזמן להתמקד בכיוונים נוספים כדי לשמור על המשקל.
קצב חילוף החומרים - או במילים פשוטות מספר הקלוריות שהגוף שורף בזמן מנוחה, מתייחס לתחזוקה התקינה של הגוף, מה שאומר שאם זכיתם מן ההפקר או מהגנטיקה של אבא או אמא בקצב גבוה, אתם יותר מלאי אנרגיה באופן טבעי ופחות צריכים לספור כל ארוחה וקלוריה. לצד זאת יש לא מעט דרכים להגביר את הקצב החל מתזונה נכונה כמו אכילת חלבונים והקפדה על שתיית מים לאורך היום, פעילות גופנית ואימונים אינטנסיביים ועד הקפדה על שינה טובה בלילה.