בשנה האחרונה, לרובנו "אין מצב רוח" להרבה מאוד דברים: מכושר ומטלות בית סיזיפיות ועד לכל מה שקשור במיטה. המצב המורכב מאתגר אותנו, רגשית ופיזית ואנחנו נעים על סקאלה מאוד בינונית של אפס מוטיבציה לחצי קלאץ''. כולנו שם באותה סירה ואין בזה נחמה של ממש. אם אתם רוצים לשנות את הלך המחשבה הזו – זמן טוב לנתח מה משפיע על מצב הרוח שלנו ורמת האנרגיות. באמצעות כך, נוכל גם לשפר את איכות חיינו. אל תדאגו, לא נתחיל בלהקים אתכם מהמיטה לריצה מסביב לבלוק. נתחיל בהכי קרוב לבית: המיטה.
מכירים ליבידו? הרבה זמן שלא נתקלתם בו, הא? רבים נוטים להתייחס אליו כאל "חשק מיני" ובכך מוזילים את משמעותו ותרומתו לחיים שלנו. ליבידו הוא כינוי שניתן ע"י אבי תורת הפסיכואנליזה, זיגמונד פרויד, והוא מתייחס ל"אנרגיה מינית" שבה טמון עולם ומלואו, הרבה מעבר למה שקורה לנו בין הסדינים. הליבידו הנו מכלול של גורמים שמשפיעים על עיצוב האגו שלנו והרווחה הכוללת שלנו בחיים. סקס משפיע על הלך הרוח הכללי שלנו במהלך היום, תורם לאיכות הקשר הזוגי ואף גורם לנו להיות חכמים יותר, כך לפי מחקרים שונים.
השאלה היא מאיפה מביאים את האנרגיות והכוח לעשות אותו? ובכן, פיתוח ליבידו חזק דומה מאוד לשגרת בוקר יצרנית – כלומר הרגלים בריאים מתחילים בלילה:
תעדפו את השינה שלכם
כולנו מכירם את הלילות חסרי המנוחה הללו: אנחנו מתעוררים עייפים, נטולי אנרגיה ואדרנלין. לילות מוטרדים, מוטרפים, מקוטעים ולא איכותיים משפיעים על מצב הרוח שלנו, על התפוקה שלנו וכמובן גם על החשק המיני ואין צורך בתואר רפואי כדי להבין זאת. מספיק להיות בני אדם חיים ונושמים במיוחד ב-2021.
מחקרי שינה מצאו קשר ישיר בין שינה ארוכה ואיכותית לעוררות מוגברת למחרת והיכן שנמצאת הבעיה, שם גם נמצא את הפתרון. שינה איכותית (מה שאומר גם יחסי מין איכותיים) מתחילה ביסודות: הוציאו מסכים מחדר השינה (האור הכחול הוא אחד המזיקים והמשפיעים לרעה על שנת לילה טובה), קבעו שגרה, השתדלו שלא להירדם מאוחר מדי ושמרו על כ-7 שעות שינה בלילה, וסתו את טמפרטורת גופכם והקפידו במיוחד על מה ומתי אתם אוכלים ושותים לפני ההירדמות. הרגלים אלה אולי לא נשמעים פורצי דרך אך הם המפתח למחזור שינה שמטעין את גופכם באמת ומחזק את המקצבים הטבעיים שלכם.
מקסמו את שעות הערות שלכם
שעות הערות הן לא פחות חשובות מזמן ואופי השינה שלנו. שנת הקורונה הייתה ועודנה תקופה רווית מתחים, עצבים, כעסים, חששות וחרדות. לתת לזמן לעשות את שלו וגישת ה-no pain, no gain (ללא כאב לא נרוויח דבר) הם לא בהכרח הדרכים היעילות ביותר להתמודד עם המציאות.
חשוב לפרוק, להכיר ברגשות, להתמודד ולא לטאטא מתחת לשטיח. אם הרגשות השליליים שלכם מעצבים את האישיות שלכם, היו מודעים לכך וקחו צעד אחורה כדי לראות את התמונה במלואה. התמקדו בפיתוח הרגלים שיאפשרו לכם לחשוב חיובי יותר. כל דרך שתעשה עבורכם את העבודה היא מבורכת: ממדיטציה, שיחות ועד NLP וכושר.
תחושות החרדה והליבידו שלנו קשורות קשר הדוק. קשה מאוד להיכנס "לאווירה", שלא לדבר על סיפוק ושיא במיטה, כשמצב הרוח שלנו הוא בשפל. בעבודה עצמית והפחתת גורמי הלחץ היומיומיים, החיבור העצמי לנפש ולגוף, שלנו כמו גם של בני הזוג שלנו, יגדילו את הסיכויים לאורגזמה. אחרי הכל, אינטימיות וחיבור הם עמודי התווך של חיים זוגיים ואהובים.
עוד ב-mako בריאות:
>> מדענים: החיסון שיהיה יעיל נגד כל זני הנגיף
>> סובלים מריח רע מהפה? תאכלו את זה
>> חוקרים: התזונה הזו טובה במיוחד לירידה במשקל
התמקדו בחיוניות הכוללת
בעוד ששינה איכותית ועבודה עצמית יעזרו להביא אתכם לחיים עם פחות חרדות ומתחים, הסוד לתחושה טובה פנימית טמון בכל מה שעושה לנו נעים. היו בתנועה, העסיקו את עצמכם במעשים ופעולות שאתם נהנים מהם. ברגע שאתם מודעים למעשים שלכם, אוכלים נכון, מזיזים את גופכם, מקשיבים למוזיקה שמשמחת אתכם, קוראים ספר שמרתק אתכם, צופים בתוכנית שמרחיבה לכם אופקים, נפגשים עם האנשים שתורמים לכם, מתלבשים בצורה שמשמחת אתכם וכדומה - האנרגיה הפנימית שלנו מתמלאת באור. שימו דגש על כל אותם גורמים חיצוניים ופנימיים שמשפיעים על האש הפנימית שלכם. שגרה בריאה ומיטיבה לצד הטיפים הקודמים יביאו אתכם ליופי של סקס בסוף היום.