מוצרי הפוסטביוטיקה הנכנסים כעת לשוק הישראלי בעלי השפעה יעילה בצורה בלתי רגילה על החיידקים הטובים בגופנו, והם צפויים להיות תוסף התזונה המשפיע ביותר על בריאותנו מדי יום.
הפוסטביוטיקה מהווה את הדור החדש של הפרוביוטיקה והיא לא פחות מפריצת דרך מדעית בשוק.
"את הפוסטביוטיקה גילו לראשונה ב - 2009 במפעל אמריקאי שבכלל עסק בהכנת תערובות מזון לבעלי חיים. אחת המחלוקות עבדה עם סוג מסוים של שמרים ולאורך זמן שמו לב שבמחלקה הספציפית הזאת לא חולים, יחסית למחלקות האחרות. אז התחילו לחקור את החומר איתו עבדו ומצאו שהוא מעלה את החיסוניות בצורה מדהימה".
ניצן פרימור, רוקח ראשי בחברת נוה פארמה
כשאנחנו מדברים על הפוסטביוטיקה אנחנו לא מדברים על החיידקים עצמם אלא על החומר הפעיל, ה"אנטיביוטיקה הטבעית" שהחיידקים הטובים מייצרים בגופנו בכדי למנוע מהחיידקים הרעים לצמוח.
אם תשאלו את ניצן פרימור, הרוקח הראשי של חברת נוה פארמה והאיש שעומד מאחורי פוסטביוטיקס, מדובר בלא פחות מאשר מהפכה. לא עוד חיידקים טובים נגד חיידקים רעים.
והוא מחדד: "פוסטביוטיקה היא מיצוי החומר הפעיל שמפרישים החיידקים הטובים, והיא בעצם ה"אנטיביוטיקה הטבעית" שמייצרים החיידקים הטובים במטרה להילחם בפטוגנים ובשאר מחוללי המחלות".
"היתרון המשמעותי של פוסטביוטיקה על פני פרוביוטיקה מתחיל ונגמר בשתי עובדות פשוטות: האחת, רוב מוצרי הפרוביוטיקה המכילים חיידקים פרוביוטיים מטבליות או כמוסות בסביבה יבשה ללא מים (לעומת יוגורט או מוצרי חלב), לא יצלחו את מבחן הקיבה. הקיבה שהינה חומצית עלולה לפרק את החיידקים לפני הגיעם למעי הגס, ששם הכי נדרשת פעולתם.
העובדה השנייה היא שמחקרים מראים שאפילו באחסון תקין, חיות החיידקים פוחתת בכ - 20% כבר לאחר 40 יום, ותוך חודש נוסף היא פוחתת בכ - 60%, מה שמשאיר אותם חסרי תועלת - כך שבכל מקרה מדובר בכמות זניחה של חומר פעיל".
פרימור מוסיף ואומר: "גם במוצרים שאכן מכילים חיידקים טובים, כדוגמת יוגורט ומשקאות פרוביוטיים למיניהם, מדובר בכמות מזערית ביחס למאות מיליארדי החיידקים שבגופנו, כך שההשפעה שלהם כמעט אפסית". "כל זה הוביל אותנו ליצירת פוסטביוטיקס - סדרת מוצרים המכילה פי 200 חומר פעיל מכל תוספי הפרוביוטיקה שהכרנו עד היום”. מסכם ניצן.
כיצד ההשפעה הזו באה לידי ביטוי בתהליכים השונים שמתרחשים אצלנו בגוף?
"החיידקים הטובים המצויים בתוצרי הפוסטביוטיקה, מעבר לזה שמטפלים בחיידקים מחוללי המחלות, הם מייצרים מעין שפה ביולוגית שמגיעה לכל מני מקומות בגוף ועושה ביוסינתזה של תהליכים שחיוניים לנו לתפקוד של הגוף.
בין היתר בחיזוק מערכת החיסון והגנה על הגוף, שמירה על משקל תקין, איזון ושמירה על מערכת העיכול, שיפור קוגנטיבי, הפחתה באלרגיה ובהתקפי אלרגיה בקרב הסובלים מהם, ירידה בלחץ, שיפור בביצועי ספורט ועוד".
באילו מצבים אתה ממליץ לקחת תוספי פוסטביוטיקה?
"אני ממליץ לצרוך אותם באופן קבוע, כמו שאומרים לצרוך סיבים ותוספים תזונתיים למיניהם. בכל מחלה שהיא יש חיידקים רעים שמחוללים אותה בין אם זה סכרת, שפעת, דלקת או אלרגיה כזו או אחרת. ברגע שצריכה של מוצרי פוסטביוטיקה מורידה את כמות החיידקים הרעים ומעלה את אחוז החיידקים הטובים, אנחנו דואגים באופן שוטף לשמר ולשפר את החסינות של גופנו.
באותה צורה, הפוסטביוטיקה מסייעת במניעת מחלות לחולים עם מערכת חיסונית חלשה ונהדרת לצריכה גם במקביל לנטילת תרופות אחרות כמו אנטיביוטיקה למשל. שכן, היא דואגת ליצירת החיידקים הטובים שהגוף מאבד לאורך היום ובזמן החלמה ממחלה.
"הפוסטביוטיקה חסרת תופעות לוואי כך שגם ילדים וגן מבוגרים יכולים לצרוך אותה לאורך כל השנה ובכל שלב".
"ואם לדבר במספרים, כל כמוסה של פוסטביוטיקס מקבילה לכ-200 כמוסות של כל תכשיר פרוביוטי ממוצע, והיעילות בהתאם. במינון יומי, אנחנו מחזקים את מערכת החיסון ומפחיתים את הסיכוי להדבק ולחלות". מסכם פרימור.
***המוצר הינו תוסף תזונה ואין ליחס לו סגולות מרפא או התוויה רפואית.